Wood / Hila Pezeshkmanesh, Soroush Mohajery

چوب

گردآوری، ترجمه و پژوهش: هیلا پزشک‌منش، سروش مهاجری
مشاور علمی: عبدالرضا محتشمی
ناشر: انتشارات خواندنی
تاریخ: 1396 (چاپ اول)
تعداد صفحات: 200 صفحه
قیمت: 28،000 تومان

چوب / هیلا پزشک‌منش، سروش مهاجری

فهرست مطالب

پیش‌گفتار
مقدمه
1| چوب طبیعی
2| چوب‌های طبیعی فرآوری‌شده
3| چوب‌های مهندسی‌شده و الوار توده‌ای
4| فرآورده‌های چوب صنعتی یا چوب ترکیبی (WBP)
5| روكش‌های چوب
سخن آخر
منابع

شناخت مصالح، از جنبه‌ کاربردی آن، برای مخاطبان علاقمند به حیطه‌ ساخت، دغدغه‌ای است که تاکنون پاسخی به آن داده نشده است. حتی منابع موجود در بازار نیز با نگاهی کلان، غیرکاربردی و با فاصله‌ نسبت به مصالح روز دنیا، تالیف شده‌اند و بیشتر از منظر شیمیِ مصالح، اطلاعاتی را به مخاطبان عرضه می‌دارند. این عامل برای نگارندگان این پژوهش باعث شد که با دیدی کاربردی، به معرفی محصولات جدید دنیا که برای مخاطب فارسی‌زبان کمتر شناخته شده است، پرداخته و تا حد ممکن، این نیاز را برطرف سازند. به طور حتم، به دلیل گستردگی بسیار زیاد این مصالح در زمان فعلی، هر بخش این پژوهش می‌تواند خود به عنوان تحقیقی مجزا، مورد بررسی و تدقیق قرار گیرد.

بهانه‌ اصلی نگارش این کتاب، برخورد با مجموعه‌ چندجلدی Transmaterial، چاپ‌شده توسط انتشارات معماری دانشگاه پرینستون بود. هدف جامع در ابتدا، ترجمه‌ این مجموعه و به اشتراک‌گذاری آن برای مخاطبان فارسی‌زبان بود، اما در این مسیر، به دلایل متعدد، اعم از عدم انسجام مطالب مندرج در کتاب مذکور و غیربومی بودن مصالح معرفی‌شده، تصمیم به بازنگری و پژوهشی منسجم‌تر و با ارائه‌ طبقه‌بندی خواناتری گرفته شد. قابل ذکر است که بسیاری از مصالح معرفی شده در این کتاب، همچنان برگرفته از کتاب مذکور بوده و تنها نحوه‌ ارائه‌ آن دچار تغییراتی شده است.

در نگارش این مجموعه، چند نکته حائز اهمیت بود که مهم‌ترین آنها، عدم استفاده از واژگانی بوده که عینا برگردان کلمات انگیسی به فارسی شده‌اند (مانند ThermoWood که در برخی متون، به صورت ترموود نوشته شده است) و تلاش شده تا حد ممکن، یا این واژگان ترجمه شوند و یا اصل واژه‌ انگلیسی در متن به کار گرفته شود. نکته دیگر در معرفی محصولات این کتاب است که با معرفی سایت شرکت‌های تولیدکننده‌ این محصولات، امکان کسب اطلاعات بیشتر را برای مخاطب ایجاد کرده است. همچنین واژگانی مانند Timber ،Wood و Lumber، همگی در برداشت نخست، معنای چوب را متبادر می سازند، اما به جز واژه اول، دو کلمه دیگر در برخی موضوعات خاص، معنای الوار را می‌دهند که در جایگاه معنایی خود استفاده شده اند.

این کتاب، اولین جلد از مجموعه‌ای چندجلدی است که به معرفی چوب اختصاص یافته است. دیگر کتب این مجموعه نیز که در آینده نزدیک منتشر می‌شوند، به صورت جداگانه، به معرفی یک مصالح خاص می‌پردازند.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *