آپارتمان شماره ۱۳ / غزاله حنایی

The 13th Floor Apartment / Ghazaleh Hanaei

آپارتمان شماره ۱۳

غزاله حنایی

موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: ۱۳۹۹
مساحت: ۱۵۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای خلیل‌زاده
تیم طراحی: نیلوفر رئوف والا، اشکان عباس‌پور، مائده عشوری
همکاران: پگاه حصیری، مهرداد کیهانی
تیم اجرایی: آبتین اخلاقی، نریمان نجاتی
عکس: محمدحسن اتفاق

آپارتمان حاضر در طبقه­ آخر یک برج مسکونی در محله پارک‌وی شهر تهران واقع شده است. این واحد سه‌خوابه متعلق به زوج جوانی است که تصمیم داشتند آن را برای آغاز زندگی مشترک خود بازسازی کنند. هدف این پروژه، بازسازی آپارتمان بر اساس خواسته­‌های فضایی کارفرما بود که اتاق مستر، اتاق مهمان و یک اتاق اختصاصی برای لباس را شامل می‌شد.

آپارتمان شماره ۱۳ / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

مسئله اصلی پروژه، اجرای آن در کوتاه‌ترین بازه زمانی ممکن بود. از این‌­رو، روند کلی پروژه که شامل طراحی سه‌بعدی، گرفتن تاییدیه­‌های کارفرما، ترسیم نقشه‌های اجرایی، عملیات تخریب، خرید متریال و فرآیند اجرا بود، حدود دو ماه به طول انجامید. غلبه بر محدودیت زمان، با هماهنگی و دقت زیاد در تمامی مراحل ساخت، و پیاده‌سازی درست جزئیات نقشه‌های اجرایی از ابتدای امر تا مرحله نصب و بهره‌‌برداری، مطابق با جدول زمان‌‌بندی و برنامه از پیش تعیین‌شده، میسر شد.

آپارتمان شماره ۱۳ / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

در طراحی آپارتمان سعی شد از فضاهای مرده که به علت قطر زیاد ستون‌ها ایجاد شده بودند، بیشترین استفاده صورت گیرد تا ضمن رفع ناهماهنگی‌ها، فضایی یکدست‌­تر و متناسب شکل گیرد. همچنین نوع قرارگیری دستگاه‌های تاسیساتی موجب شده بود تا ارتفاع سقف واحد به شکل محسوسی کوتاه شود. از این‌رو، طراحان، تاسیسات پروژه را در طرحی جدید، با چیدمانی متفاوت جانمایی کردند که به دنبال آن، ارتفاع سقف به حدود ۳۱۰ سانتی‌متر افزایش یافت تا ضمن ارتقای کیفی فضا، امکان بهره­‌مندی از منظر این واحد مسکونی که به دلیل موقعیت آن، دیدی وسیع به شهر تهران را برای کاربران فراهم کرده است، دوچندان شود.

آپارتمان شماره ۱۳ / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

طراحی نورپردازی که بسیار مورد توجه و علاقه کارفرما بود، در جزء به جزء فضاها، شامل فضای ورودی، اتاق‌های خواب، اتاق لباس، آشپزخانه، سرویس‌­ها و فضاهای نشیمن، با رعایت اصل تنوع و متناسب با هریک از فضاها صورت گرفته است. همچنین کارفرما خواهان فضایی ساده، آرام و دل‌نشین با رنگ‌هایی نظیر سفید و خاکستری، به عنوان رنگ­‌های خنثی بود. لذا رنگ سفید ضمن استفاده در دیوارهای واحد، برای بزرگ‌تر جلوه‌دادن فضا نسبت به آنچه هست، در ترکیب با یک متریال گرم، نظیر کف‌پوش با طرح چوب روشن، و سنگ طبیعی برای کانتر آشپزخانه، فضایی گرم و آرام را در این واحد مسکونی فراهم کرده است.

آپارتمان شماره ۱۳ / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

در طراحی تمامی عناصر و جزئیات پروژه، همچون درب­‌های بدون فریم، کمدهای ­گلاس مات، پنل میکروسمنت تلویزیون، و دریچه‌های کنافی و آلومینیومی، با تاکید بر امکانات اجرایی و مالی، سعی شده است تا حد امکان، سادگی و خلوص در طرح رعایت شود. در نهایت، از دیگر موضوعات اساسی در طراحی و اجرای این پروژه می‌­توان به کارفرمایی با دید هم‌سو با تیم طراحان جوان پروژه اشاره کرد که سبب شد تا با برنامه‌ریزی و همکاری در شرایط سخت پندمی کرونا، علی‌رغم تمامی چالش‌های پیش روی معماران و اهمیت سلامت تمامی تیم­‌های همکار، کمک شایانی در جهت پیشبرد پروژه شود.

The 13th Floor Apartment

Ghazaleh Hanaei

Location: Tehran, Iran
Date: 2020
Area: 150 sqm
Status: Completed
Client: Mr. Khalilzadeh
Design Team: Niloufar Raouf Vala, Ashkan Abbaspour, Maedeh Ashouri
Cooperative Team: Pegah Hasiri, Mehrdad Keyhani
Construction Team: Abtin Akhlaghi, Nariman Nejati
Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

The project is located on the top floor of a residential tower in Tehran. This unit with three bedrooms belongs to a young couple who decided to renovate it, to start their life together. The purpose of the project was to renovate it, in accordance with the wishes of the client, which included a set of spaces including a master room, a guest room, and a closet room.

The main issue of the project was its construction in the shortest possible time; Therefore, the overall process of the project, which included 3D design, obtaining client approvals, drawing construction plans, demolition operations, purchasing materials, and the construction process, took about two months. The challenge of time constraints was handled by coordination and precision schedule in all stages of construction.

In the design of this unit, the goal was making the most of the dead spaces that were created due to the large diameter of the columns, in order to eliminate the inconsistencies, and create a more uniform and proportionate space. Also, the location of ventilation devices had caused the height of the unit roof to be significantly shortened. Therefore, the designers located the project facilities in a new design with a different layout, followed by increasing the ceiling height to about 310 cm, which, while improving the quality of the space, increased the benefit of the wide view of this residential unit to the city of Tehran through its windows.

The lighting design of the residential unit, which was very much the interest of the client, was used in all spaces, including the entrance space, bedrooms, dressing room, kitchen, services and living spaces, with variety, and in proportion to the spaces. The client also wanted a simple, calm and pleasant atmosphere with colors such as white and gray as neutral colors. Therefore, white color, while being used in the walls of the unit to make the space look bigger than it is, in combination with warm materials such as flooring with light wood design, and natural stone for the kitchen counter, has provided a warm and calm space in this residential unit.

In designing all the elements and details of the project, such as frame-less doors, TV micro-cement panels, and other items, with emphasis on construction facilities and project budget, we have tried to be as simple and practical as possible. Finally, among the other key issues in the design and construction of this project, the client with a vision in line with the team of young designers of the project, has led to the possibility of planning and constructing in all the set due times, despite the difficulties originated from Covid-19 pandemic.

Leave A Comment

Your email address will not be published.