بازسازی خانه رودررو / حسین نمازی، رضا فراشی

Roo-dar-Roo House Renovation / Hossein Namazi, Reza Farashi

بازسازی خانه رودررو

حسین نمازی، رضا فراشی

موقعیت: شهر جدید اندیشه، تهران، ایران
تاریخ: ۱۳۹۹
مساحت: ۲۵۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای عزیزی
تیم طراحی: مرضیه مهران‌فر، امید دیلمی
تاسیسات مکانیکی: شهریار زرینی، احمد زرینی
تاسیسات الکتریکی: ابراهیم شمس‌الهی
مدل‌سازی و گرافیک: امیرمسعود دریکوند
عکس: استودیو دید

پروژه حاضر، بازسازی یک خانه‌ دوبلکس در منطقه‌ای با بافت شهری متشکل از خانه‌های حیاط‌دار با سقف شیروانی، و الگوی دو طبقه روی پیلوت، با نمای شمالی و جنوبی بود. در بافت شهری محدوده طرح، ساختمان‌ها به هم چسبیده‌اند، ولی نسبت به ساختمان‌های رایج، بر و اتصال بیشتری با بدنه شهری دارند. مسئله دیگر این بود که از طرفی، بافت منطقه محدودیت‌های زیادی را تحمیل می‌کرد، و از سوی دیگر، باید می‌‌توانستیم خود را آن‌گونه که می‌خواهیم، نشان دهیم، و این مورد، توجه ما را به پوشش آدم‌هایی جلب کرد که از سویی، با باید و نباید‌ها و هنجارها مسئله دارند، و از سوی دیگر، می‌خواهند بدون آنکه وصله‌ا‌ی ناجور باشند، آن‌گونه که می‌خواهند، دیده شوند.

بازسازی خانه رودررو / حسین نمازی، رضا فراشی
Courtesy of Hossein Namazi, Reza Farashi | Photo: Deed Studio

نگرش ما در طراحی نما این‌گونه بود که به جای یک پوسته دوبعدی، با ایجاد یک فرم سه‌بعدی قابل درک، نماهای فرعی (پهلوهای) ساختمان را به نمای اصلی تبدیل کردیم و فضای بیشتری را برای ارائه بنا به دست آوریم.

بازسازی خانه رودررو / حسین نمازی، رضا فراشی
Courtesy of Hossein Namazi, Reza Farashi | Photo: Deed Studio

در شمال‌ شرق ساختمان، احیای کاراکتر تراس موجود اولویت ویژه‌ای برای مشتری داشت، چرا که به علت اشرافیت همسایه‌ها و مجاورت با خیابان، و داشتن کیفیت فضایی نامناسب، کارکردش را از دست داده بود. پاسخ طراحی بدین‌گونه بود که تراسی نیمه‌محصور با قابلیت تنظیم ارتباط و گشودگی با فضای بیرونی، به وجود آوردیم و این ایده را به فرم کلی نمای شمالی ساختمان تعمیم دادیم. بدین‌ترتیب، ساختمان دارای یک پوسته بیرونی از جنس آجر سفید، و یک هسته درونی با متریال چوب شد.

بازسازی خانه رودررو / حسین نمازی، رضا فراشی
Courtesy of Hossein Namazi, Reza Farashi | Photo: Deed Studio

در نمای جنوبی، با توجه به مجاورت بنا با یک پارک و داشتن منظر مناسب به آن، گشایشی را در محدوده سالن نشیمن به وجود آوردیم و مساحت تراس جنوبی و سرویس بهداشتی مجاور آن را افزایش دادیم و ارتباط عملکردی‌تری با حیاط ایجاد کردیم، به نحوی که ساختمان در نمای شمالی، درون‌گراتر، و در  نمای جنوبی، برون‌گراتر شد.

بازسازی خانه رودررو / حسین نمازی، رضا فراشی
Courtesy of Hossein Namazi, Reza Farashi | Photo: Deed Studio

در طراحی داخلی ساختمان، ساختار کلی فضاها ضمن ایجاد تغییراتی حفظ شد. در طبقه همکف، فضای ورودی با توجه به موقعیت آشپزخانه و سالن نشیمن، و تعریف چگونگی دسترسی و دید به این فضاها طراحی شد، و برای ارتباط بهتر با حیاط، سالن نشیمن با پنجره‌های بزرگ‌تر شکل گرفت. در طبقه اول نیز با حذف و جابه‌جایی تعدادی از دیوارهای داخلی،‌ دسترسی به آشپزخانه، اتاق‌ها و تراس از نو تعریف شد.

Roo-dar-Roo House Renovation

Hossein Namazi, Reza Farashi

Location: Andisheh, Tehran, Iran
Date: 2020
Area: 250 sqm
Status: Completed
Client: Mr. Azizi
Design Team: Marzieh Mehranfar, Omid Deylami
Mechanical Consultant: Shahriar Zarini, Ahmad Zarini
Electrical Consultant: Ebrahim Shamsolahi
Modeling & Graphic: Amir-Masoud Derikvand
Photo: Deed Studio

Leave A Comment

Your email address will not be published.