ویلا موازی / ژاژ استودیو

Parallel Villa / JAJ Studio

ویلا موازی

ژاژ استودیو (قاسم نوایی)

موقعیت: روستای نوا، آمل، ایران
تاریخ: ۱۴۰۱
مساحت: ۲۹۵ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: امین نوایی
همکاران طراحی: محمد شالی‌کار، محسن فلاحی، حدیث پورابراهیم، صدف داودی
اجرا: قاسم نوایی
عکس: استودیو دید

ویلا موازی در زمینی به مساحت ۸۴۵ مترمربع، در روستای نوا، از توابع بخش لاریجان آمل ساخته شده است. ویژگی اصلی پروژه، شیب زیاد سایت و خواسته کارفرما مبنی بر استفاده دو نسل از خانواده (پدر و پسر) از ویلا بود. همچنین به دلیل واقع‌شدن سایت در مجاورت رودخانه، ملزم به رعایت حریم آن بودیم.

ویلا موازی / ژاژ استودیو
Courtesy of JAJ Studio | Photo: Deed Studio

با توجه به نیاز کارفرما در استفاده از سطح اشغال و تراکم مجاز، و نیز به منظور رعایت حریم رودخانه و سطح‌بندی اعمال‌شده در گذشته، به عقب‌نشینی پلکانی حجم رسیدیم، و با برش‌دادن حجم اولیه و جابه‌جایی حجم‌ها در جهت عمودی، به دو حجم موازی در دو سطح متفاوت دست یافتیم. بدین‌ترتیب، همانند درون خانه که با وجود تفاوت نسلی، دو خانواده در کنار هم، اما متمایز از هم هستند، در نمای بیرونی نیز دو حجم موازی و ناهمگون شکل گرفت.

ویلا موازی / ژاژ استودیو
Courtesy of JAJ Studio | Photo: Deed Studio

در طراحی فضاهای داخلی ویلا سعی شد تا فضای مستقلی برای هر خانواده طراحی شود، و در عین حال، امکان دسترسی به هر دو بخش، از داخل فراهم باشد. به عبارت دیگر، این دو حجم از بیرون، مجزا، و از درون، به هم پیوسته‌‌اند.

ویلا موازی / ژاژ استودیو
Courtesy of JAJ Studio | Photo: Deed Studio

ویژگی‌ شاخص دیگر پروژه، چشم‌انداز مطلوب آن به قله دماوند‌، کوه‌های اطراف و جاده کوهستانی است. از این‌رو، با ایجاد تراس، امکان بهره‌مندی از این چشم‌انداز زیبا فراهم شد، و با پیش‌آمدگی تراس‌ها، سایه‌بان مناسبی برای گرمای تابستان و دید بهتری به مناظر اطراف شکل گرفت.

ویلا موازی / ژاژ استودیو
Courtesy of JAJ Studio | Photo: Deed Studio

با توجه به ارتفاع ۲۳۰۰ متری منطقه از سطح دریا و زمستان‌های برفی و بسیار سرد آن، از ورق‌های گالوانیزه سیاه در پوشش نهایی نما و سقف استفاده شد تا پوشش یکپارچه‌ای در دیوارها و سقف به وجود آید، و با جذب بیشتر تابش، دمای فضای داخل مطلوب‌تر شود. بدین‌ترتیب، دیوار‌های بیرونی از تماس با سرمای شدید محفوظ می‌مانند و اتلاف حرارت نیز به مراتب کمتر خواهد بود.

Parallel Villa

JAJ Studio (Ghasem Navaei)

Location: Nava Village, Amol, Iran
Date: 2022
Area: 295 sqm
Status: Completed
Client: Amin Navaei
Design Team: Mohammad Shalikar, Mohsen Fallahi, Hadis Pourebrahim, Sadaf Davoudi
Construction: Ghasem Navaei
Photo: Deed Studio

Parallel villa is a summer house project which overlooks the nature around. The design inspired by the site topography and the client’s demand about dwelling and using two generations of a family (father and son). Also, due to locating the site in the vicinity of a river, we had to consider river zone in our design.

According to the needs of client in using occupancy area and permissible density, and considering the river zone and applied leveling in the past, stair retreat in volumes was exerted. Cutting the primitive volume and moving them vertically, we earned two vertical volumes in two different levels. Thus, similar to inside of the project which two generations live together despite of differences, there is two parallel volumes on exterior face.

In interior design of the project, we had some efforts to design independent spaces, at the same time, provide the possibility to access each of these sections from inside of the project. In other word, these two volumes are separated from outside, and attached from inside.

The other notable feature of this project is its pleasant view to the Mount Damavand, mountains around and mountainous road. For this reason, with building a terrace, the possibility of using this incredible view is provided. Also, the protrusion of the terrace makes a proper cantilever for summer heat and better view to scenes around.

According to the climate of the region, being in 2300 height above sea level, and snowy winters, the black galvanized plates are used in the final surface and roof. So, a continuous and attached cover formed on walls and roofs. With more absorption of sun radiation, the inside temperature become pleasant. Thus, the outer walls preserved from extreme cold, and heat loss will be less.

Leave A Comment

Your email address will not be published.