project-0151_00

Film City Tower / Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

برج فیلم‌سیتی
معمار: شهاب علیدوست، صونا افتخار اعظم
موقعیت: بمبئی، هندوستان
تاریخ: 1394
مساحت: 130،000 مترمربع
وضعیت: طرح پیشنهادی مسابقه / تقدیر ویژه
کارفرما: شرکت فیلم‌سیتی
تیم پروژه: امیر نیک‌نفس، پژمان طیبی، بهناز بهبهانی، پریسا سلطانی، شایسته علیدوست

project-0151_01project-0151_02project-0151_03project-0151_04

ساختار پروژه، با هدف ارائه بازتعریفی از ساختمان شرکت فیلم‌سیتی، به عنوان نماینده صنعت فیلم‌سازی بالیوود، از ادغام فضاهای کالبدی مورد نیاز با فضاهای عمومی شهری شکل گرفت، به طوری که به جای ایجاد یک حریم خصوصی در اطراف مجموعه، برج فیلم‌سیتی معنای خود را در ادغام با فضای عمومی شهر، از طریق تعریف دو حوزه عمومی در پایین و بالای پروژه، و شکل‌گیری فضاهای کالبدی در مسیر ارتباطی عمودی آنها باز می‌یابد.

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

بدین‌منظور، با امتداد فضای عمومی اسکله به زمین پروژه، اتصال برج به زمین قطع شده و با ایجاد یک فضای عمومی شهری در زیر برج، به عنوان اولین حوزه عمومی طرح، مردم به مجموعه دعوت می‌شوند. در این ناحیه، فعالیت‌های گوناگونی همچون برگزاری کنسرت‌های موسیقی، تأترهای روباز، نمایشگاه‌های موقت و … صورت می‌گیرد. همچنین با ایجاد یک گودال‌باغچه در فضای میانی لنداسکیپ، دسترسی به لابی برج در زیرزمین مهیا می‌شود. در زیرزمین و در اطراف لابی اصلی ورودی برج، فضاهایی همچون رستوران‌های دریایی، با بهره‌گیری از مناظر زیر آب، تأسیسات زیرساختی پروژه، گالری‌های هنری و سالن نمایش جانمایی شده است.

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

در ادامه و در راستای تعریف دومین حوزه عمومی مجموعه، یک فضای نیمه‌باز و چندمنظوره در طبقات فوقانی، با هدف ایجاد یک فضای سبز شهری در ارتفاع، با اشرافیت به منظره شهر بمبئی شکل می‌گیرد. از این فضا نیز می‌توان به منظور برگزاری کنسرت‌های موسیقی و مراسم مختلف، با بهره‌گیری از منظر شهری به عنوان پس‌زمینه استفاده کرد. در حقیقت، برج جدید فیلم‌سیتی این امکان را به مخاطبین خود می‌دهد که بتوانند شهر بمبئی را از درون المان اصلی شهر و از منظری متفاوت نظاره کنند.

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

در مسیر ارتباط عمودی این دو حوزه عمومی ـ یکی در تراز شهر و دیگری در تراز بالای شهر ـ مفصل‌هایی به صورت فضای نمایشگاهی تعریف شده که در آن حوزه‌های مختلف صنعت فیلم‌سازی بالیوود، از ابتدای تاریخ خود تا دوران معاصر، به نمایش عموم در آمده است تا بتواند همچون موزه‌ای عمودی ایفای نقش کند. به منظور ایجاد عمق فضایی مناسب و نیز تعریف نقاطی با دید مناسب به چشم‌انداز شهر، گشایش‌هایی در حجم بدنه اصلی برج شکل گرفته است تا علاوه بر پاسخ‌گویی به اهداف فوق، بتواند از لحاظ فرم بیرونی، بیانگر اتفاقات درون خود باشد.

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

Courtesy of Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam

در انتهایی‌ترین قسمت برج و در قسمت فوقانی دومین حوزه عمومی، موزه بالیوود با هدف معرفی هر چه بیشتر این صنعت بزرگ به مخاطبین بومی و بین‌المللی جانمایی شده است تا با توجه به اهمیت این کاربری، بهترین قسمت پروژه به آن اختصاص یابد. در نتیجه، برج جدید فیلم‌سیتی به عنوان المان اصلی شهر و یک لندمارک معرف شهر بمبئی، تعریف خود را در تعامل با فعالیت‌های فرهنگی ـ اجتماعی باز می‌یابد، به طوری که کالبد اصلی آن در حد فاصل دو فضای سبز عمومی شهری (Urban Landscape) شکل گرفته است تا عموم مردم بتوانند نظاره‌گر بخشی از فرایند تولیدات این صنعت بزرگ باشند.

project-0151_01project-0151_02project-0151_03project-0151_04project-0151_05project-0151_06project-0151_07project-0151_08

Film City Tower
Architect: Shahab Alidoost, Sona Eftekharazam
Location: Mumbai, India
Date: 2016
Area: 130,000 sqm
Status: Competition Proposal / Honorable Mention
Client: Film City Company
Project Team:
Amir Niknafs, Pejman Tayebi, Behnaz Behbahani, Parisa Soltani, Shayesteh Alidoost

In order to redefine the building of Film City Company, as the representative of Bollywood Film Industry, the construction is a contamination of functional space of project and cultural landscape. So that, Instead of having a private space around the building, the Film City tower has been defined by vertical connection of two separated public spaces in lower and upper part of the project.

To do so, by continuing the public area of wharf to the building’s basement, the building’s connection with the ground is lost and by making a public space of the city beneath the construction as the first public space of the design, people are invited into the complex. Besides, by designing a central courtyard in the inner space of the landscape, an access to the tower’s lobby in the basement is presented. Along with this and to define the second public space of the complex, on the upper levels, an outdoor multi-functional space, in order to make a green space like those in the city, in the height with an overview of Mumbai city, is designed.

In the vertical connection between the two public spaces – one leveled with the city and the other in the height – an upward museum-like space, equipped with observation decks, is designed which shows you the process of Bollywood film production from the beginning to the contemporary ages. In the highest level of the tower, on the top of the second public area, the museum of Bollywood with the aim of introducing – as much as possible – this huge industry is placed and for its importance has the best place in the construction.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *