کلینیک جراحی زیبایی / افشین پیش‌بین

Cosmetic Surgery Clinic / Afshin Pishbin

کلینیک جراحی زیبایی

افشین پیش‌بین

موقعیت: مشهد، ایران
تاریخ:
۱۴۰۰
مساحت:
۴۰۰ مترمربع
وضعیت:
ساخته‌شده
کارفرما: دکتر طالب‌زاده
مدل‌سازی سه‌بعدی و ترسیم:
فرشته کافی‌نیا
سازه و اجرا: احسان کاملان
تاسیسات مکانیکی: حسن رضایی
عکس: استودیو ارسی (رسا قوام شهیدی)

کلینیک جراحی زیبایی که شامل یک واحد اداری در همکف و دو واحد مطب در طبقات اول و دوم است، در منطقه‌ای با حجم بالای امکانات درمانی قرار گرفته است و فاصله کمی با خیابان اصلی دارد. وجود یک نانوایی و یک گرمابه بسیار قدیمی با ظاهری به‌شدت نازیبا در ابتدای کوچه، نکته‌ای منفی در موقعیت بنا به حساب می‌آمد، تا جایی که کارفرما در شروع پروژه تردید داشت.

کلینیک جراحی زیبایی / افشین پیش‌بین
Courtesy of Afshin Pishbin | Photo: Orosi Studio

برخورد ما با چالش اصلی پروژه بدین‌گونه بود که با ایجاد تضاد جدی در جداره شهری ساختمان نسبت به مجاورت‌های موجود، آن را به فرصتی برای بهتر دیده‌شدن تبدیل کنیم، مانند چراغی که در تاریکی مطلق یک روستا درخشنده‌تر از حالت عادی به نظر می‌رسد. در همین راستا، جداره بیرونی پروژه را از حالت یک دیوار به‌هم‌پیوسته خارج کرده و به مجموعه‌ای از دیوارهای نامنظم تبدیل کردیم که با فاصله‌ روی یکدیگر لغزیده‌اند. همچنین با ایجاد یک عقب‌نشینی در فضای ورودی، بر انقطاع بدنه شهری تاکید کردیم.

کلینیک جراحی زیبایی / افشین پیش‌بین
Courtesy of Afshin Pishbin | Photo: Orosi Studio

در طراحی نمای پروژه از پوسته‌ای با پترن یکپارچه استفاده کردیم که از بیرون باعث یکپارچه‌تر شدن حجم پروژه در فرم و در نورپردازی شب می‌شود، و از داخل، تا حدودی دید را در مقابل منظر نازیبای گرمابه ابتدای کوچه حفظ می‌کند، ضمن آنکه بازی زیبای نور و سایه در ساعات مختلف روز به پویایی معماری داخلی کمک می‌کند.

کلینیک جراحی زیبایی / افشین پیش‌بین
Courtesy of Afshin Pishbin | Photo: Orosi Studio

از همان ابتدای ورود به محوطه پروژه، مسیر دسترسی پزشک و بیمار تفکیک شده و از داخل نورگیر انتهای پارکینگ، راه‌پله‌ای مجزا به اتاق‌های مربوط به پزشکان ختم می‌شود. در طراحی فضای داخلی نیز با توجه به نیاز کارفرما، جداره‌های مابین اتاق‌های پزشکان به صورت شیشه‌هایی با قابلیت کنترل دید در نظر گرفته شده است و هر سه اتاق در صورت نیاز می‌توانند به صورت یکپارچه یا جداگانه عمل کنند.

کلینیک جراحی زیبایی / افشین پیش‌بین
Courtesy of Afshin Pishbin | Photo: Orosi Studio

در تمامی فضاهای داخلی تلاش بر آن بوده تا متریال‌ها و فرم‌های مرتبط با نمای پروژه و کلیت مجموعه مورد استفاده قرار گیرد و با بهره‌گیری از کیفیت‌های بصری ناشی از ورود نور و گیاه به همه نقاط پروژه، حتی بخش‌های انتهایی ساختمان، فضاهایی باکیفیت و در عین حال عملکردی به کاربر ارائه شود. بازی نور و سایه در پترن جداره آجری نورگیر انتهایی، استفاده از راه‌پله فرمال و نیز افزایش سطح بازشوهای اتاق‌های پزشکان که در انتهای ساختمان و در مجاورت این نورگیر قرار گرفته‌اند، با همین هدف انجام شده است.

کلینیک جراحی زیبایی / افشین پیش‌بین
Courtesy of Afshin Pishbin | Photo: Orosi Studio

در طبقه دوم، با توجه به مفهوم کاربری پروژه و با الهام از آینه شکسته سبک کوبیسم، دیواری با پوششی از آینه‌های مثلثی دارای زاویه‌های متغیر در نظر گرفته شده است تا مراجعه‌کننده تضادی شیرین را بین تصویر شکسته‌ای که در ابتدا و در فضای انتظار از خود می‌بیند و تصویر صاف و با نورپردازی مناسب خود در داخل اتاق پزشک تجربه کند. 

Cosmetic Surgery Clinic

Afshin Pishbin

Location: Mashhad, Iran
Date:
2022
Area:
400 sqm
Status: Completed
Client:
Dr. Talebzadeh
Drawing & 3D Modeling: Fereshteh Kafinia
Structure & Construction: Ehsan Kamelan
Mechanical Engineering: Hasan Rezaei
Photo: Orosi Studio (Rasa Ghavam Shahidi)

The project is located in an area with a high volume of medical facilities, and next to the main street with an old bakery and a public bath with an annoying appearance beside. These negative points made the client unsure to start the project.

Our approach to the project challenge was to turn it into an opportunity by creating a serious contrast in the urban wall, like a lamp that looks brighter in the darkness of a village. So, we turned the outer wall into a set of unconnected walls that have slipped on each other. We also emphasized the discontinuity of the urban body, by creating a retreat in the entrance.

We used a shell with an integrated pattern in the facade design, in order to make a solid form that leads to better lighting, as well as preserving the inappropriate view from the inside to the old bath. This shell contributes to the dynamism of the interior space, by making a beautiful play with light and shadow, at different times of the day.

The access route for doctors and patients is completely separated from the very beginning of the entrance and a separate staircase through the backyard into the doctors’ rooms. According to the needs of the client, double-layer glazing walls with adjustable curtains inside were designed to make it possible to have a controlled vision and add flexibility to the architectural space.

By using visual aspects resulting from the light tended in, and the plants in several flower boxes, we provided the aesthetics and functional qualities even for the back parts of the building space. Playing with light and shadow in the brick pattern of the backyard wall creates a formal staircase, besides increasing the opening areas in these spaces which are the doctors’ rooms, helped the same purpose.

On the second floor, a wall covered by triangular mirrors with variable angles, is reminding the broken Cubist style mirror – according to the project function – exaggerates the contrast between the broken image at the beginning, in the waiting room, and experience of a smooth image with proper lighting inside the doctor’s room.

Leave A Comment

Your email address will not be published.