Kaveh Commercial Complex / HTSH Consulting Engineers

مجتمع تجاری کاوه
معمار: مهندسین مشاور هرم طرح شید (علی طهموری)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1392
مساحت: 13،500 مترمربع
وضعیت: در حال ساخت
کارفرما: شرکت توسعه ساختمان خوارزمی
طراح: علی طهموری
همکاران طراحی: پیمان میدانی، سارا نصر، سیمینه قربانی، مهرشاد هراتی
سازه: آرمانشهر ماندگار رادین
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: الکترومکانیک ماندگار

project-0046_02project-0046_03project-0046_04project-0046_05

پروژه حاضر، با توجه به ابعاد و موقعیت، یک مرکز تجاری در مقیاس محلی و تا حدودی منطقه‌ای به شمار می‌آید. به همین دلیل، اولین نکته در برخورد با نحوه قرارگیری ساختمان، امکان ارتباط بین سایت پروژه با پارک محلی مجاور بود. بر این اساس و از طریق ایجاد یک کریدور بیرونی و به داخل کشیدن فضای سبز، محور زندگی به عنوان یکی از عوامل کلیدی طرح شکل گرفت. از سوی دیگر، به دلیل اینکه ضلع جنوبی سایت که جبهه درجه یک پروژه به حساب می‌آمد، به عرض 10 متر و در طول کل زمین، با معارض مواجه شد، تصمیم بر آن شد که حجم ساختمان از طریق عقب‌نشینی به همان نسبت، هم نظام فضایی متناسب پر و خالی را به وجود آورده و هم نمای اصلی خود را احیا کند.

Courtesy of HTSH Consulting Engineers
Courtesy of HTSH Consulting Engineers

الگوریتم نمای مجوف ساختمان به گونه‌ای است که ضمن ایجاد محرمیت در بخش تالار، امکان دید و منظر مناسب را در قسمت‌های عمومی، مانند فضای انتظار و همچنین هایپرمارکت، فراهم سازد. فرم منحنی طراحی‌شده در نیمه طولی ساختمان نیز با تاثیر از حجم داخل‌شده موجود در همسایگی سایت، و در نتیجه، ایجاد مدخل ورودی از سمت پارک به دست آمد.

Courtesy of HTSH Consulting Engineers
Courtesy of HTSH Consulting Engineers

ساختمان دارای سه طبقه پارکینگ در زیرزمین، یک طبقه واحدهای تجاری محلی در همکف، یک واحد هایپرمارکت در طبقه اول، و در نهایت، یک تالار مراسم با قابلیت تفکیک به دو سالن منفک است. از مهم‌ترین رویکردهای طراحی در این پروژه، امکان تفکیک کاربردی مراجعه‌کنندگان در ساعات مختلف، با توجه به نوع کاربری طبقات است.

Kaveh Commercial Complex / HTSH Consulting Engineersproject-0046_02project-0046_03project-0046_04project-0046_05project-0046_06project-0046_07project-0046_08

Kaveh Commercial Complex
Architect: HTSH Consulting Engineers (Ali Tahmouri)
Location: Tehran, Iran
Date: 2014
Area: 13,500 sqm
Status: Under Construction
Client: Tosseh Sakhteman Kharazmi
Design: Ali Tahmouri
Design Associates: Peyman Meydani, Sara Nasr, Simineh Ghorbani, Mehrshad Harati
Structure Consultant: Armanshahr Mandegar Radin Co.
MEP Consultant: Mandegar Engineering Co.

This project, according to the scale and location, is a local business center. So, the first point about building positions is enabling communication between the project site and adjacent park. Base on this point, we created a corridor between park and site and pull green space in project. At result, life axes as one of the key elements formed in our design. On the other hand, because of some political objections, the south side of the site, separate about 10 meters in width during over the site. Consequently, we decided retreat building volume to restore its original facade.

Caved and curved Facade algorithm is such a way to create privacy for ballroom and also good view for public areas, such as waiting hall and hypermarket. Curved form in half longitudinally of building was designed because of influence of other volume in the neighborhood of the site.

One of main approaches of this project is feasibility of functional separation at different times, depending on the user type classes. The building has three parking floors in underground, one local commercial floor in ground level, one hypermarket unit in the first floor, and finally, ballroom in the second floor that able to divide to two separate halls.

Leave A Comment

Your email address will not be published.