project-0081_00

Neshan Office Building / Abar Consulting Engineers

ساختمان اداری نشان
معمار: مهندسان مشاور آبار (جواد خدایی)
موقعیت: مشهد، ایران
تاریخ: 1393
مساحت: 7500 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: گروه سرمایه‌گذاری نشان
تیم طراحی: جواد خدایی، عباس فدایی، الهام احسان‌فرد، تکتم جعفرزاده
برنامه‌ریزی پروژه: سیده سارا جوادپور، محمد خدایی
مدل‌سازی: اعظم سلیمانی
نقشه‌های کارگاهی: رسول سبزواری، سیمین ارشادی
سازه: حمید کاظمی
تاسیسات: حمید دهقان
اجرا: شرکت مهندسی حدید برج
نظارت: جواد خدایی، فرج‌الله صادقی، حمیدرضا شیوائیان
گرافیک: کمیل بیک
عکس: عباس فدایی

project-0081_02project-0081_03project-0081_04project-0081_05

کارفرما به دنبال ساخت بنایی بزرگ بود که مجموعه‌ای از واحدهای اداری با مساحت‌ حدود 100 متر مربع را در خود جای دهد. در شروع اتودهای حجمی، تصمیم گرفتیم بنا را به گونه‌ای نشان دهیم که ترکیبی از ریزدانه‌ها باشد تا یک مکعب درشت که از دل زمین درآمده است.

Courtesy of Abar Consulting Engineers

Courtesy of Abar Consulting Engineers

برای تنوع‌بخشی به نما، بهتر دیدیم مکعب‌هایی را که درون آن اتفاقات مختلف رخ می‌دهد، کمی عقب و جلو ببریم تا تفاوت داخل را به بیرون هم نشان دهیم. البته اختلاف بین داخلی‌ترین و بیرونی‌ترین مکعب‌ها در سمت جنوب را تا دو متر رساندیم، برای اینکه از سایه‌اندازی آنها روی هم، تا حدی با کنترل نور آفتاب و گرما، سایه‌های جدی‌تری ایجاد کنیم. همچنین در هر ردیف، دو مکعب را کمی صلب کردیم تا هم نما از یکنواختی خارج شود و هم هر طبقه نشانه‌ای مخصوص به خود داشته باشد. یک پوسته بزرگ را نیز روی همه مکعب‌ها کشیدیم تا به نوعی آنها را دور هم جمع کنیم.

Courtesy of Abar Consulting Engineers | Photo: Abbas Fadaei

Courtesy of Abar Consulting Engineers | Photo: Abbas Fadaei

در نهایت، از آنجا که بدنه خارجی بزرگی از پروژه رو به خیابان اصلی بود و معلوم نبود ساختمان مجاور چه زمانی ساخته شود، با برش بزرگی در نما، یک نورگیر در طرح گنجاندیم و امتداد مکعب‌ها را در آن نمایش دادیم.

Courtesy of Abar Consulting Engineers | Photo: Abbas Fadaei

Courtesy of Abar Consulting Engineers | Photo: Abbas Fadaei

ساختمان در تمامی طبقات روی همکف، دارای 6 واحد اداری است. در طبقه همکف، دو واحد اداری، دو واحد تجاری و سرسرا قرار گرفته و سراسر زیرزمین به پارکینگ با ظرفیت 47 خودرو اختصاص یافته است.

project-0081_01project-0081_02project-0081_03project-0081_04project-0081_05project-0081_06project-0081_07project-0081_08project-0081_09project-0081_10project-0081_11project-0081_12project-0081_13project-0081_14project-0081_15project-0081_16project-0081_17project-0081_18project-0081_19project-0081_20project-0081_21project-0081_22project-0081_23project-0081_24project-0081_25project-0081_26project-0081_27project-0081_28project-0081_29project-0081_30

Neshan Office Building
Architect: Abar Consulting Engineers (Javad Khodaei)
Location: Mashhad, Iran
Date: 2014
Area: 7500 sqm
Status: Completed
Client: Neshan Group
Design Team: Javad Khodaei, Abbas Fadaei, Elham Ehsan Fard, Toktam Jafarzadeh
Project Planning: Seyyedeh Sara Javadpoor, Mohammad Khodaei
Modeling: Azam Soleimani
Shop Drawing: Rasool Sabzevari, Simin Ershadi
Structure: Hamid Kazemi
Mechanical & Electrical Consultant: Hamid Dehghan
Construction: Hadid Borj Co.
Supervision: Javad Khodaei, Farajollah Sadeghi, Hamidreza Shivaeian
Graphic: Komeyl Beyk
Photo: Abbas Fadaei

The client wanted to build a large building including a series of 100 square meters office units. At the beginning of the volumes, we decided to show the building as if it’s a combination of fine grains rather than a huge cube which has come out of the ground.

For more variety, we considered to move the cubes (in which different events occur) backward and forward to show the interior difference outside as wall. We indicated a 2 meters difference between the most interior and exterior cubes in the south so that, with their shade with each other, we could control the sun light and the heat. Besides, we stiffened each two cubes in a raw to prevent being monotony and also to have a special sign in each floor and it was not clear when the building around were supposed to put an end to their construction.

We covered a big structure over the cubes to gather them to each other. We made a great skylight in the design and shows length of the cubes in it. Finally, as a big side of it is a faced to the main street.

In each floor of the ground, this building has six office units. On the ground floor, two office units and a corridor exist. All the basement is specified for a 47 cars space parking.

4 thoughts on “Neshan Office Building / Abar Consulting Engineers”

  1. سلام
    نمای پروژه ساده و در عین حال خلاقانه است.خسته نباشید.
    اما من یه سوال دارم .وقتی به پلان های پروژه نگاه کردم بعضی از اتاق ها در طبقات اداری بدون نورهستند!!!طراحی اتاق های بدون پنجره نه از لحاظ معماری توجیه پذیر و نه متقاعد کردن کارفرما کار راحتی است!!!ممنون میشم اگر توضیحی در این زمینه دارید بفرمایید تا من که یک تازه کار هستم یاد بگیرم.
    با تشکر.

    1. سلام؛
      از اينكه پروژه را با دقت ديده ايد ممنونم. در واقع فضاي سومي كه شما در دو واحد مياني پلان بصورت اتاق ملاحظه مي كنيد يك پيش بيني است و به نوعي متصل به ساير فضاهاست كه حسب نوع كاربرد نهايي، اين جداكننده مي تواند اجرا شود.هرچند كه در ساير واحدهاي هرطبقه امكان نورگيري براي اين فضا نيز وجود دارد ولي شايد بهتر بود در پلان به اين موضوع مشخص تراشاره مي شد.باتشكر

  2. سلام
    وقت بخیر
    وقعا پروژه جالبیه!!!
    فقط تنها سوالی که برای من ایجاد شده پنجره های نمای اصلیه…باز شوهای این ساختمان چطوریه؟

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *