Koosheh Villa / Karnaco Architectural Design Office

ویلای کوشه
معمار: دفتر طراحی معماری کارناکو
موقعیت: کرج، ایران
تاریخ: 1394
مساحت: 660 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: مهدی ماشاالهی، ابوالفضل حسنعلی
تیم طراحی: محسن تاجیک، رضا عامریان، علیرضا حسنعلی، محیا قنبری، سارا خسروی‌پور
اتوماسیون ساختمان: گروه هوشمندسازی کارناکو (فرزاد پورشوروی، پویان مددی، مژده مهین‌دوست)
اجرا و نظارت: دفتر طراحی معماری کارناکو
همکاران اجرایی: بابک بهزادی، مهندس خدمتگزار، شرکت ترمووود آیریس، آقای الله‌بخشی
عکس: استودیو دید (مسیح مستاجران، حکیم حمادی)

project-0172_02project-0172_03project-0172_04Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio

ویلای کوشه در ابتدای کرج، نزدیک به ورودی جاده چالوس قرار دارد. اغلب مسافران که قصد عبور از جاده چالوس ـ کرج را دارند، خانه‌های کوچک قرارگرفته بر روی کوه را مشاهده کرده‌اند؛ این خانه‌ها بافت اطراف پروژه کوشه را مشخص می‌کنند، خانه‌هایی که عموما با چند پاره آجر، بلوک سیمانی و دیواره‌های وصله‌پینه‌ای ایجاد شده‌اند. این ویلا در عین سادگی و همسان‌سازی با سیستم ساخت بافت اطراف، سعی در ارتقاء نگرش ساکنین محله داشته و با هدف افزایش کیفیت فضایی و الهام‌پذیری از شکل و کالبد جدید، شکل گرفته است تا پیوستگی بنا و طبیعت اطراف را به حداکثر برساند. 

Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio
Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio

این بنا در گذشته، دو واحد مسکونی مجزا بوده که طبق نظر کارفرما، به یک واحد یکپارچه برای فراغت و استراحت آخر هفته مبدل شده است. بنای مذکور به علت متروک‌ماندن، به مدت حدود 6 سال، وضعیت مناسبی نداشت و از مهم‌ترین ارزش‌های آن، وجود درختانی با قدمت بسیار بالا بود که تمام آنها حفظ شد. سازه اولیه بنا نیز تیر و ستون با اتصالات جوشی بود که همان سازه حفظ و در موارد ضروری تقویت شده است.

Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio
Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio

در طراحی منظر محوطه تلاش شده است امکان استفاده از فضای سبز و دیگر کاربری‌ها، در تمام فصول سال و ساعات شبانه‌روز، به وسیله طراحی نورپردازی و همچنین طراحی و اضافه‌کردن المان‌های مختلف، مانند آلاچیق، شومینه و …، فراهم شود. این المان‌ها در خارج از ویلا، علاوه بر کاربردی‌بودن‌شان، به ایجاد تنوع فضایی و افزایش زیبایی و خوشایندشدن محیط کمک می‌کنند. برای مثال، طراحی آلاچیق‌های معلق با کیفیت فضایی متنوع، طراحی آلاچیق مسقف با صندلی‌های متحرک و حفاظت درختان به وسیله توری مشبک، از جمله این اقدامات است.

Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio
Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio

از دیگر اقدامات صورت‌گرفته در طراحی این پروژه، سامان‌دهی فضای محوطه و تعریف نظام راه‌ها، برای افزایش درک کاربر از محوطه و استفاده حداکثری از آن است که بدین‌منظور، با توجه به وضع موجود، فضاهای قبلی احیاء و فضاهای جدید تعریف شد. کاشت درختان و بوته‌های متنوع و سازگار با اقلیم، و استفاده از متریال چوب در حاشیه استخر و آلاچیق‌ها، از دیگر تلاش‌ها برای برقراری ارتباط مناسب فضاها با طبیعت پیرامون است.

Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio
Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio

با یکپارچه‌سازی فضاهای ویلا و برقراری ارتباط مستقیم بین آنها، این امکان به وجود آمد که توسعه و کیفیت فضایی تا طبقه بالا ادامه یابد. طبقه بالا به عنوان فضای استراحت، خواب، معاشرت، مطالعه و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و عرصه بالا که متریال آن یک‌دست نیست، شکل جدیدی به خود گرفته و باعث تنوع فضایی شده است. طبقه بالای ویلا به نسبت طبقه پایین، فضای صمیمی‌تری دارد و به همین منظور، محیطی دنج و شخصی را به وجود آورده است. کج‌شدن پنجره در این طبقه و کشیدگی بازشوها، باعث درک هم‌زمان آسمان و فضای سبز حیاط و در نتیجه، موجب تنوع فضایی و خوشایندشدن محیط شده است.

Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio
Courtesy of Karnaco Architectural Design Office | Photo: Deed Studio

پنجره‌های ویلا به نحوی طراحی شده‌اند که بتوانند ارتباط مناسبی بین فضای سبز موجود در محوطه ساختمان و فضای داخلی به وجود بیاورند، به نحوی که بازشوهای موجود در جداره‌های نما، این امکان را می‌دهند که فضای باز در بخش عمده‌ای از فضای بسته نفوذ کند و در فصل معتدل، تراس‌ها جزیی از فضای داخلی شوند. متریال به‌ کار رفته در نما نیز سیمان زبر معمولی است که با یک لایه به رنگ خاکستری روشن پوشانده شده است. رنگ نما از نانوی چرک‌گریز و رطوبت‌گریز تشکیل شده است تا از طول عمر بیشتری برخوردار باشد.

project-0172_01project-0172_02project-0172_03project-0172_04project-0172_05project-0172_06project-0172_07project-0172_08project-0172_09project-0172_10project-0172_11project-0172_12project-0172_13project-0172_14project-0172_15project-0172_16project-0172_17project-0172_18project-0172_19project-0172_20project-0172_21project-0172_22project-0172_23project-0172_24project-0172_25project-0172_26project-0172_27project-0172_28project-0172_29project-0172_30project-0172_31project-0172_32

Koosheh Villa
Architect: Karnaco Architectural Design Office
Location: Karaj, Iran
Date: 2016
Area: 660 sqm
Status: Completed
Client: Mehdi Mashalahi, Abolfazl Hasanali
Design Team: Mohsen Tajik, Reza Amerian, Alireza Hassanali, Mahya Ghanbari, Sara Khosravipour
Building Automation: Smart Home Department of Karnaco (Farzad Poorshoravi, Pooyan Madadi, Mozhdeh Mahindoost)
Construction & Supervision: Karnaco Architectural Design Office
Construction Team: Babak Behzadi, Mr. Khedmatgozar, Airis Thermowood Co., Mr. Allah Bakhshi
Photo: Deed Studio (Masih Mostajeran, Hakim Hemadi)

The project is located near the entrance of Chalus Road. Most of the passengers who cross Karaj-Chalus Road, have seen the small houses on the mountains. These houses that determine the areas surrounding Koosheh project, are generally houses made of brick and cement blocks with broken walls. This project despite simplicity and integration with surrounding fabric, attempts to enhance the vision of the neighborhood residents and it is formed with the development purpose and being inspired by the new body, to maximize the integration of the building and the surrounding nature.

By integrating spaces and the direct connection between them, it is possible to continue development and quality to the upper floors. The upper floor is used as the resting, sleeping, socializing, reading, etc. space. The upper arena that does not have the same material, has a new form and led to spatial variation. The second floor of the villa has a more comfortable and cozy than the bottom floor and has created a private space. The inclined windows in this floor and the long openings have led to the simultaneous understanding of the sky and green space which had led to space diversity and the pleasant environment.

The villa windows are designed in such a way that they could create an appropriate relationship between green space and the interior, such that the openings in the façade allow the open space to penetrate a significant area of the close space and make the terraces a part of the villa’s interior, in the temperate seasons. The applied material is typical rough cement that is covered with a layer of light gray color. Façade paint is water-repellent and dirt-repellent nanomaterial to have a longer lifetime.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *