ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر

Darya-Goosheh Residential Building / Padir Consulting Engineers

ساختمان مسکونی دریاگوشه
معمار: مهندسین مشاور پادیر (سعید میرمحمدصادقی، لادن زارعی)
موقعیت: متل قو، مازندران، ایران
تاریخ: 1398
مساحت: 1300 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: عباس ذوالقدر
همکار طراحی: بنفشه زارعی
تصاویر سه‌بعدی: پویا خسروجردی
سازه: علیرضا رضاییان، جواد هدایتی
تاسیسات مکانیکی: عارف صمدی
تاسیسات الکتریکی: سیاوش جلیلی، اردلان دارالضربی
اجرا: عباس ذوالقدر، مهدی محمدی، بابک نوفرستی، امیرعلی باقری، حشمت ملک‌زاده
مدیر پروژه: عباس ذوالقدر
کنترل پروژه: نسیم میثاقی
پشتیبانی و امور مالی: مهسا بابایی، مرتضی فراهانی، فرهنگ محمدی
اجرای فضای سبز: کورش ابراهیمی، مصطفی شعبانی، امیرعلی باقری
عکس: علی دقیق، محمد بنایی

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر

وقتی خانه‌ای در شمال ایران را در ذهن متصور می‌شوی، مفهوم فضای خانه عموما و از دیر باز، از چهارچوب دیوارهای محیطی فراتر می‌رود و بخشی از طبیعت و فضای پیرامون را در برمی‌گیرد.

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Ali Daghigh

موضوع پروژه دریاگوشه، طراحی هشت آپارتمان‌ هم‌مساحت در چهار طبقه، در منطقه شمال بود که باعث می‌شد ناچار طبقه همکف کاملا به پارکینگ اختصاص پیدا کند و به منظور تامین پارکینگ‌ها، پله‌های ارتباطی طبقات در منتهی‌الیه شمالی زمین جانمایی شود. این موضوع، کیفیت دسترسی اصلی به طبقات را نامطلوب می‌کرد، چون بایستی این دسترسی از داخل پارکینگ تامین می‌شد. علاوه بر این، به دلیل عقب‌نشینی از امتداد خیابان جنوبی که از ضوابط شهرداری این منطقه است، فضای باقی‌مانده محوطه جنوبی بسیار محدود بود. بر این اساس، ایده طراحی بایستی کیفیت مناسبی برای ورود و دسترسی اصلی به طبقات ساختمان تامین می‌کرد، بایستی محوطه جنوبی را تا جایی که امکان دارد، توسعه می‌بخشید، و بایستی جواب مناسبی می‌بود به مسایل اقلیمی منطقه قرارگیری ساختمان که شمال کشور است.

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Mohammad Banayee

ایده طراحی در جواب محدودیت‌های بالا، ایجاد شیاری در مرکز توده ساختمان بود. این شیار (ووید ـ تهی) در طبقه همکف، راه ورودی مناسبی به ساختمان تامین می‌کند و به جای احساس اینکه از داخل پارکینگ به ساختمان دسترسی داریم، این احساس را ایجاد می‌کند که این دسترسی از داخل حیاط تامین شده است. به علاوه، در طبقات بالا، دید و ارتباط واحدها با بیرون را وسیع‌تر کرده و به کوران و جابه‌جایی طبیعی هوا در مرکز ساختمان نیز کمک کرده است. همچنین این ووید میانی امکان این را ایجاد کرده است که تراس‌های واحدها حال و هوای حیاط اختصاصی را داشته باشند و به عنوان امتداد فضاهای داخلی، مرز بین داخل و خارج آپارتمان را کم‌رنگ کنند.

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Mohammad Banayee

در طراحی داخلی، به جای محدودشدن به تزیینات داخلی، سعی بر این بوده است تا حداکثر دید و ارتباط از فضای داخل آپارتمان‌ها با فضای خارج و تراس جنوبی و ووید میانی بنا ایجاد شود. در واقع، هدف این بوده است تا فضای داخلی در محدوده معمول یک آپارتمان حدود صد مترمربعی باقی نماند. در انتخاب مصالح و رنگ‌ها نیز سعی شده است تا هم فضاهای داخلی و هم پوسته خارجی ساختمان، پس‌زمینه‌ای آرام برای سبزینگی همیشگی‌ای که از محیط پیرامون دیده می‌شود، باشند.

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Mohammad Banayee

فضای سالن اصلی سعی شده است که کارکرد چندگانه داشته باشد و به همین دلیل، کانتر آشپزخانه، چرخ‌دار و قابل جابه‌جایی طراحی شده است تا بتواند در صورت نیاز جلوی دیوار شمالی سالن قرار گیرد و فضای آزاد بیشتری در نشیمن اصلی، برای رفت‌وآمد، و استفاده از تراس و آشپزخانه ایجاد کند. همچنین با توجه به اینکه برای ایجاد کف‌های طبقات از سیستم سازه‌ای وافل استفاده شده است، در طراحی سقف نشیمن از فضای خالی زیر قطعات وافل برای ایجاد عمق بیشتر در سقف استفاده شده است.

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Ali Daghigh

در طراحی و جانمایی تراس‌ها سعی بر این بوده است تا تراس‌ها به عنوان امتداد فضای داخلی کارکرد داشته باشد و با ایجاد صفحات پرچین‌مانندی از فضای سبز ـ ضمن ایجاد پیوستگی بین نما و فضای سبز محیط اطراف ـ کیفیت و کاربردی مشابه یک حیاط اختصاصی را داشته باشد. اجرای پوسته نما نیز کارکردی مشابه سایه‌بان دارد که از سقف تراس‌ها در هر طبقه آویخته شده است تا از شدت آفتاب گرم تابستان بکاهد و در فصول سرد نیز مانعی برای تابش اشعه مایل خورشید به داخل فضا نخواهد بود.

ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر
ساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیرساختمان مسکونی دریاگوشه / مهندسین مشاور پادیر

Darya-Goosheh Residential Building
Architect: Padir Consulting Engineers (Saeed Mirmohamad Sadeghi, Ladan Zarei)
Location: Motel Qu, Mazandaran, Iran
Date: 2019
Area: 1,300 sqm
Status: Completed
Client: Abas Zolghadr
Design Associate: Banafsheh Zarei

Rendering: Pooya Khosrowjerdi
Structure: Alireza Rezaeian, Javad Hedayati
Mechanical Consultant: Aref Samadi
Electrical Consultant: Siavash Jalili, Ardalan Dar-Al-Zarbi
Construction: Abas Zolghadr, Mehdi Mohammadi, Babak Noferesti, Amir Ali Bagheri, Heshmat Malekzadeh
Construction Manager: Abas Zolghadr
Project Controller & Coordinator: Nasim Misaghi
Construction Support Team: Mahsa Babaei, Morteza Farahani, Farhang Mohmmadi
Landscape Contractor: Kourosh Ebrahimi, Mostafa Shabani, Amir Ali Bagheri
Photo: Ali Daghigh, Mohammad Banayee

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *