project-0131_00

One Office, One Window / Form Consulting Engineers

یک دفتر، یک پنجره
معمار: مهندسان مشاور فرم (فضا، راه، منظر)
موقعیت: اصفهان، ایران
تاریخ: 1394
مساحت: 50 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
تیم طراحی: علیرضا اقدامی، سپیده شکرچی‌زاده
همکار طراحی: فرناز ناصری بروجنی
اجرا: مهندسان مشاور فرم
مدیر اجرایی: علیرضا اقدامی
گرافیک: نسیم عبدلی، سمیه سعیدی
عکس: علیرضا اقدامی
جوایز: رتبه اول گروه ساختمان‌های اداری هشتمین جایزه معماری داخلی ایران (1394)

project-0131_02project-0131_03project-0131_04project-0131_05

تجربه حضور در ساختمان‌های اداری با کیفیت فضایی رایج و فارغ از توجه به نور و دید مطلوب، خاطره اولین مواجهه ما با فضای کوچک مکعبی پروژه، با پنجره‌ای تمام قد و تک‌درخت‌ سبز را ماندگار کرد، خاطره‌ای که دست‌مایه ایده اصلی طراحی دفتر شد.

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

متراژ 50 متری فضا و همچنین اعتقاد کارفرما مبنی بر ایجاد حس همدلی و همکاری در بین کارکنان، سبب شد تا ایده کلان ساماندهی فضا به صورت دفتر باز (Open Office) تعریف شود. بنابراین بر خلاف روال معمول سلسله مراتب و طراحی دفاتر اداری، تقسیم‌بندی فضایی به صورت آزاد و بدون موانع بصری تعریف شد تا قاب پنجره اصلی و تک‌درخت آن، سهم تمامی اعضای دفتر شود.

Courtesy of Form Consulting Engineers

Courtesy of Form Consulting Engineers

نیاز به تقسیم عملکردی فضا مطابق خواست کارفرما، با اضافه‌شدن مکعبی رنگی، هماهنگ با فضای مکعبی دفتر پاسخ داده شد تا با تفکیکی آزاد و ساده، فضاهای تعریف‌شده‌ای را برای عملکردهای مختلف ایجاد کند. پر و خالی مکعب رنگی به گونه‌ای طراحی شد که بخش پر مقابل فضای خدماتی موجود قرار گرفت و قسمت خالی، همزمان با تعویض شیشه‌های مات موجود به شفاف، تصویر واضح‌تری از درخت سبز پشت پنجره ارائه داد.

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

ضلع مجاور قاب پنجره که به دلیل قرار گیری عناصر سازه‌ای و تاسیساتی دارای آشفتگی بصری بود، ضمن قرارگیری قفسه‌های مورد نیاز کارکنان و یکپارچه‌شدن آن، با آینه پوشانده شد تا علاوه بر افزایش عمق دید و بزرگ‌تر نشان دادن فضا، به تعبیر سهراب سپهری، روی زیبای درخت پشت پنجره را نیز دو برابر کند.

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

در کنار پنجره اصلی، پنجره کوچک عمودی در کنج فضا وجود داشت که با برخاستن و حرکت لایه کف به سمت آن، علاوه بر طراحی میز کارکنان و کشیده‌تر شدن فضای کوچک دفتر، تعریف جدیدی از قاب پنجره عمودی و درخت کاج همسایه روبرو ارائه داد.

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

Courtesy of Form Consulting Engineers | Photo: Alireza Eghdami

مبلمان پروژه هم‌راستا با ایده اصلی و هماهنگ با کلیت فضا، در قالب مکعبی خالص طراحی شد. نورپردازی پروژه نیز متناسب با هندسه هر بخش، به صورت خطی در امتداد پنجره باریک عمودی و به صورت نقطه‌ای در مکعب زرد شکل گرفت.

project-0131_01project-0131_02project-0131_03project-0131_04project-0131_05project-0131_06project-0131_07project-0131_08project-0131_09project-0131_10

One Office, One Window
Architect: Form Consulting Engineers (Faza, Rah, Manzar)
Location: Isfahan, Iran
Date: 2015
Area: 50 sqm
Status: Completed
Design Team: Alireza Eghdami, Sepideh Shekarchizadeh
Design Associate: Farnaz Naseri Boroojeni
Construction: Form Consulting Engineers
Executive Manager: Alireza Eghdami
Graphic: Nasim Abdoli, Somayyeh Saeidi
Photo: Alireza Eghdami
Awards: 1st Place of 8th Iranian Interior Architecture Award (1394) in Office
Buildings Category

The experience of being in office buildings with normal spatial quality, pushing aside the optimal lighting and sight, stabilized our first memory of facing with a project cubic small space with tall windows and a single green tree, A memory becoming the main idea for office designing.

Fifty square meters space area and the client’s belief on making intimacy and cooperative feeling among the workers resulted in the definition of a major idea for space organization in the form of an “open office”. Therefore, against the usual hierarchies of designing administrative offices, a free spatial division was defined without any visual obstacles, so as to consider the main window frame and single tree as the whole office members’ share.

The client’s requirement for spatial functional dividing was met through adding color cubes in a harmony with the office cubic space, so as to create specific spaces for different functions through a free and simple separation.

Lateral side to the window that had a visual disorder due to the placement of structural and utility elements was covered with mirror in addition to the existence of those racks needed by the staff and their integration, so that not only the sight depth was increased and the space became larger, “the tree good looking behind the window” as quoted by Sohrab Sepehri was doubled.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *