آپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شار

Apartment No. 04 / Shaar Office

آپارتمان شماره 4
معمار: دفتر معماری شار (احمد قدسی‌منش)
موقعیت: شیراز، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 1000 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: پریوش پژمان جهرمی
تیم طراحی: مریم ناظم‌البکا، پریسا پناهی، نسترن جنابعلی، سمانه زارع
سازه: شرکت سازه پیوند
تاسیسات مکانیکی: کریم روزی‌طلب
تیم اجرا: رضا قدسی‌منش، رضا فتحی، محمدرضا احمدی، افشین زارع
مصنوعات چوبی: معین نیکویی
عکس: امیرعلی غفاری

آپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شار

در این پروژه، ایده اصلی طراحی را بر مبنای سادگی، استانداردسازی، خوانایی فضای زندگی و افزایش آسایش استفاده‌کنندگان قرار دادیم. از این‌رو، با در نظرگرفتن جبهه‌های نورگیری و با وجود امکان طراحی شش واحد مسکونی در این ساختمان سه‌طبقه، جهت ارتقاء کیفیت فضای زندگی و همچنین ایجاد کاربری‌های بهتر و روابط فضایی روان‌تر و راحت‌تر، تصمیم به طراحی سه واحد، یعنی یک واحد در هر طبقه گرفته شد.

آپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شار
Courtesy of Shaar Office | Photo: Amirali Ghaffari

با توجه به ضابطه و نحوه قرارگیری توده بنا در زمین، فضاهای عمومی در بخش جلو و رو به حیاط، و فضاهای خصوصی برای بهره‌گیری از فضایی آرام و بدون صداهای مزاحم، در بخش انتهایی ساختمان طراحی شد. همچنین جهت تامین نور مناسب برای فضاهای خصوصی، نورگیر بزرگی در بخش انتهایی ساختمان تعبیه شد که ضمن تامین نور و تهویه مناسب فضاهای خصوصی، امکان در نظرگرفتن تراس‌ها و باغچه‌های کوچک برای هر فضا را نیز ایجاد می‌کند.

آپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شار
Courtesy of Shaar Office | Photo: Amirali Ghaffari

با افزایش مساحت هر واحد مسکونی، به دلیل طراحی یک واحد در هر طبقه، امکان اختصاص تراس بزرگ رو به حیاط برای واحدها به وجود آمد که با توجه به احداث یک ساختمان چهارطبقه در آن‌ سوی کوچه، برای حفظ حریم خصوصی تراس‌ها، از دو پانل متحرک با پره‌های چرخان چوبی استفاده شد. با جابجایی این پانل‌ها و چرخاندن زوایای چوب‌های داخلی، فضایی بدون مشرفیت در تراس ایجاد می‌شود و بازی‌های مختلف نور و سایه در آن اتفاق می‌افتد.

آپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شارآپارتمان شماره 4 / دفتر معماری شار

Apartment No. 04
Architect: Shaar Office (Ahmad Ghodsimanesh)
Location: Shiraz, Iran
Date: 2018
Area: 1,000 sqm
Status: Completed
Client: Parivash Pejman Jaharomi
Design Team: Maryam Nazemolboka, Parisa Panahi, Nastaran Jenabali, Samaneh Zare
Structural Consultant: Sazeh Peyvand Co.
Mechanical Consultant: Karim Rouzitalab
Construction Team: Reza Ghodsimanesh, Reza Fathi, Mohamadreza Ahmadi, Afshin Zare
Woodwork: Moein Nikoei
Photo: Amirali Ghaffari

The main idea in this project has been based on simplicity, standardization and readability of living space to increase users comfort. For designing this three-story residential building, despite the possibility of designing six residential units, the decision of designing three units (one unit per floor) was taken to improve the quality of living space and also create better usability and make spatial relationships more fluid and easier.

According to the criterion and mass located in site, public spaces has been designed in front, facing to the yard, and private spaces designed in the end of the building, to use quite space without disturbing noises. To supply suitable daylight for private spaces, a large skylight was considered in the end of the building, while providing the light and ventilation of private spaces, also allowed the creation of terraces and small gardens for each space.

With the increase in residential space, considering large terrace in front of building was possible. And also, with the construction of a four-story building on the other side of the alley, two moving panels with wooden sprockets were used to preserve the privacy of the terraces. By moving these panels and rotating the angles of their wooden parts, different light and shadow plays occur on the terrace.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *