ساختمان گلخون / استودیو میری

Golkhon Building / Miristudio

ساختمان گلخون
معمار: استودیو میری (امین میری)
موقعیت: شیراز، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 1144 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: محمدرضا محمودی 

تیم پروژه: صفورا فرهمند، مهسا دوانیان، علی هنردار
عکس: مسعود مبین

ساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میری

وقتی از شیراز صحبت می‌کنیم، باغ‌ها و جویبارهای این شهر را به یاد می‌آوریم، در حالی که متاسفانه به دلیل ساخت‌وسازهای بی‌رویه و همین‌طور عدم رسیدگی به باغ‌ها، رفته‌رفته باغ‌ها و جویبارها رو به خشکی گذاشته‌اند. پروژه گلخون در خیابان متین، در محله گلخون واقع شده که در سال‌های دور، این محله کاملا باغ بوده است، جایی که الان به واسطه خانه و آپارتمان‌های نامناسب، به یک آشفتگی شهری تبدیل شده است.

ساختمان گلخون / استودیو میری
Courtesy of Miristudio | Photo: Masoud Moubin

دغدغه ما در این پروژه این بود که تغییری در زندگی آپارتمانی ایجاد کنیم تا بتوان به عنوان یک الگوی جدید یا حداقل راهنمایی برای ساخت‌وساز در آینده از آن استفاده کرد، کاری هرچند کوچک و ساده، اما مفید برای آینده محله گلخون. بدین‌منظور از شفافیت که یکی از ویژگی‌های معماری ایرانی است، بهره جستیم تا بازنگری دوباره‌ای در مورد روابط بین فضای داخلی و خارجی صورت بگیرد.

ساختمان گلخون / استودیو میری
Courtesy of Miristudio | Photo: Masoud Moubin

مهم‌ترین عامل در عملی‌شدن این دیدگاه، استفاده از بازشوهای بزرگ برای هر یک از فضاهای داخلی، به صورت جداگانه بود. برای آنکه مقدار تابش خورشید را بتوانیم به شکلی باکیفیت، به درون همراهی کنیم، تصمیم گرفتیم تمامی بازشوها به اندازه 70 سانتی‌متر نسبت به دیوار محیطی داخل‌تر قرار گیرند تا علاوه بر کنترل شدت نور و سایه‌اندازی در ساعات مختلف روز، اکثر فضاهای داخلی تراس‌دار شوند. این امر کمک می‌کند که محیط داخل در فصل‌های مختلف سال تغییرات دمایی کمتری را تجربه کند و همین‌طور به صورت ناخودآگاه از اهالی خانه دعوت می‌شود تا از تراس‌ها استفاده کنند.

ساختمان گلخون / استودیو میری
Courtesy of Miristudio | Photo: Masoud Moubin

در ادامه فرایند طراحی و ساخت، تمامی جان‌پناه‌های تراس‌ها با جعبه‌گل‌های زیبا طراحی و به اجرا درآمده‌اند که این کار به نوبه خود یاد و خاطره فضای سبز گذشته را دوباره در دل آپارتمان زنده می‌کند.

ساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میریساختمان گلخون / استودیو میری

Golkhon Building
Architect: Miristudio (Amin Miri)
Location: Shiraz, Iran
Date: 2017
Area: 1,144 sqm
Status: Completed
Client: Mohammadreza Mahmoudi

Project Team: Safoura Farahmand, Mahasa Davanian, Ali Honardar
Photo: Masoud Moubin

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *