ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور

Nick Office Building / 7Hoor Architecture Studio

ساختمان اداری نیک
معمار: دفتر معماری هفت‌هور (بابک خباز)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1397
مساحت: 2145 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: بهنام خانجانی و شرکا
تیم طراحی: پرستو پیرای، مهتاب قهرمانی ارسی، مهسا جهانشاد

سازه: شرکت رادینکو (محسن کدخدایی)
تاسیسات: فرزین ملک‌پور
عکس: پرهام تقی‌اف

ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور

ساختمان اداری نیک در گره ارتباطی خیابان میرداماد و خیابان شریعتی واقع شده است. با توجه به گسترش کاربری‌های اداری ـ پزشکی در این محدوده، تصمیم بر آن شد که پروژه به صورت اداری، در پنج طبقه، یک طبقه لابی و پارکینگ، و یک طبقه پارکینگ و انباری احداث شود. به لحاظ کاربری، ایجاد نمای جذاب، و به لحاظ قرارگیری در بافت مسکونی، ایجاد حس آرامش از اولویت‌های طراحی بوده است. همچنین عرض کم معبر اصلی بنا و محدودیت عمق دید، ما را بر آن داشت تا ساختمان را به سمت خیابان شریعتی متمرکز کنیم.

ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
Courtesy of 7Hoor Architecture | Photo: Parham Taghioff

نمای شمالی ساختمان با تاکید بر محور ورودی، در مرکز فرو رفته و سطح نما را به دو بخش تقسیم کرده است. این گشایش در همکف شامل ورودی لابی و پارکینگ، و در طبقات شامل بالکن‌هاست. بخش شرقی نما نیز برای جلب توجه، از شریان اصلی به سمت خیابان خم شده و برای افزایش دید به این بخش، حجم غربی نسبت به محور قائم چرخیده است. بدین‌وسیله، دید بهتری از شریان اصلی به ساختمان و بالعکس ایجاد شده است. این چرخش در پلان نیز در جهت هماهنگی ساختمان و خلق فضاهای جذاب‌تر ایجاد شده و بدین‌ترتیب، خط شکسته‌ نما در مقطع و پلان پروژه نیز بروز کرده است.

ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
Courtesy of 7Hoor Architecture | Photo: Parham Taghioff

در کنار حجم‌سازی، در دو بخش نما از مصالح بومی آجر با نگاهی مدرن و چیدمانی متفاوت استفاده شده است که آرامش بیشتری به ساختمان می‌بخشد. همچنین استفاده از متریال نما در داخل لابی ساختمان که به دلیل نوع کاربری ساختمان مورد توجه ویژه قرار گرفته و به عنوان فضای مکث طراحی شده، در کنار ایجاد ساختاری یکپارچه در کل مجموعه، به خلق فضایی متفاوت به عنوان فضای مشترک واحدها نیز کمک کرده است. 

ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
Courtesy of 7Hoor Architecture | Photo: Parham Taghioff

پلان واحدها به منظور تطبیق با عملکردهای مختلف، به صورت آزاد طراحی شده است. پنجره‌های بزرگ و فضاهای پرنور از دیگر موارد مورد توجه در طراحی بوده و نماهای جانبی و نمای پشت مجموعه نیز به دلیل موقعیت قرارگیری ساختمان و تاثیر بصری آن در خیابان‌های اصلی، مورد توجه قرار گرفته است.

ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور
ساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هورساختمان اداری نیک / دفتر معماری هفت‌هور

Nick Office Building
Architect: 7Hoor Architecture Studio (Babak Khabaz)
Location: Tehran, Iran
Date: 2018
Area: 2,145 sqm
Status: Completed
Client: Behnam Khanjani & Partners
Design Team: Parastoo Piray, Mahtab Ghahremany Arasi, Mahsa Jahanshad
Structure: Radinco (Mohsen Kadkhodaei)
Mechanical & Electrical Consultant: Farzin Malekpour
Photo: Parham Taghioff

Nick building is located at the intersection of two important, often crowded streets in Tehran, Iran. The neighborhood is mostly residential, with fast growing medical units. So, we defined the project as a small-scale office building in five levels, with two levels dedicated to lobby and parking area. Due to the office use of building, we decided to have an attractive façade design, but we also needed to respect our residential neighborhood.

We focused on entrance zone, by pushing the middle part of the building in. This pushed area includes balconies and entrances to the building. The eastern part of the façade is leaned towards the main street to attract pedestrians. The western part is also rotated to attract more attention to the entrance. This rotation is added in the plan drawings of the project for more harmony and to create attractive interior views.

Along this form generation, we used local materials in a modern style, and with different arrangements on the two sides of façade. This material is also used in lobby, to create an integrated design and a relaxing gathering area for the users. Layout of units is designed to adapt with different functions. We focused on maximum use of light for all interior spaces.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *