ساختمان اداری ـ تجاری ناهید / مهندسین مشاور آتی‌زیست

Nahid Commercial & Office Building / Atizist Consulting Engineers

ساختمان اداری ـ تجاری ناهید

مهندسین مشاور آتی‌زیست (احسان مالکی، یکتا آفرین)

موقعیت: تهران، ایران
تاریخ:
۱۳۹۹
مساحت:
۶۰۰۰ مترمربع
وضعیت:
ساخته‌شده
کارفرما: احمد جوادپور، نادر حسینی راد
مدیر پروژه: آرش وحیدی
همکاران طراحی: حسن عابدی، مهسا دباغ
اجرا: حسین رضایی

ساختمان اداری ـ تجاری ناهید در خیابان ناهید محله جردن تهران واقع است. در این محله که مرکز ساختمان‌های اداری و دفاتر خصوصی تهران است، انواع طرح‌های نماسازی را شاهد هستیم. با اینکه هریک از این نماهای اداری سعی در مجزا نشان‌دادن خود از سایر ساختمان‌ها دارند، اما همگی به نوعی یکنواختی، و تکرر و تکثر مصالح رسیده‌اند و بر شلوغی و درهم‌ریختگی شهر تاکید می‌کنند که هیچ‌یک از این مسائل، ویژگی مثبتی برای کاربران و ساکنان این منطقه نیست.

ساختمان اداری ـ تجاری ناهید / مهندسین مشاور آتی‌زیست
Courtesy of Atizist Consulting Engineers

هنگامی که این پروژه به ما ارجاع شد، مراحل ساخت آن تا اسکلت رسیده بود و تغییرات در بسیاری از مقاطع غیرممکن می‌نمود. از طرف دیگر، کارفرما گرایش خودش به گونه‌ای از تزئینات کلاسیک در نماسازی را مطرح کرده بود. از آنجایی که یکی از مهم‌ترین آرمان‌های آتی‌زیست، پالایش اندیشه و رویاهای استفاده‌کنندگان است، طی نشستی با کارفرما، وی به تغییر ساختاری پروژه مجاب شد، و بدین‌ترتیب، طراحی داخلی و ساختار حجمی پروژه با رعایت اصول منطقی، و با هدف بالابردن سطح کیفیت فضاهای اداری شکل گرفت.

ساختمان اداری ـ تجاری ناهید / مهندسین مشاور آتی‌زیست
Courtesy of Atizist Consulting Engineers

در راستای شکل‌گیری آرامش بیشتر در فضا، افزایش انعطاف‌پذیری در فضاهای داخلی، و بافت عناصر، نور و رنگ فضاها مورد توجه قرار گرفت. همچنین متفاوت‌بودن پلان‌ها در طبقات، با هدف تنوع فضایی؛ خلاصه‌شدن فضاهای فرعی در هسته مرکزی، با هدف نورگیری فضاهای اصلی؛ وجود تراس برای فضاهای اداری، با هدف کسب آرامش در میان ساعات شلوغ روز، همگی از ویژگی‌هایی بودند که به صورت هدف‌مند، به طرح افزوده شدند.

ساختمان اداری ـ تجاری ناهید / مهندسین مشاور آتی‌زیست
Courtesy of Atizist Consulting Engineers

در شکل‌گیری عناصر جداره خارجی، هدف، جلوگیری از ایجاد هرج‌ومرج، و در نتیجه، کاهش تنوع مصالح بود. طرح نما با وجود جزئیات فراوان، دارای یکدستی ویژه‌ای است، و وجود پنل‌های متخلخل فلزی با قابلیت باز و بسته شدن، از نفوذ نور بیش از حد خورشید در فضای کاری، و در نتیجه، خستگی زودرس کارمندان جلوگیری خواهد کرد. این کار در محدوده غربی نما نیز با ایجاد آجر مشبک ادامه یافت تا از تناسبات فرمال و هندسی نما کاسته نشود. در مجموع، میزان تزئینات و جزئیات طرح به گونه‌ای جمع‌بندی شد که هم با خواسته‌های اولیه کارفرما هم‌سو باشد، و هم به دوری از هرگونه هجوگرایی بیانجامد.

ساختمان اداری ـ تجاری ناهید / مهندسین مشاور آتی‌زیست
Courtesy of Atizist Consulting Engineers

طرح ساختمان ناهید برای ارائه به شرکت‌هایی با فضاهای کاری انعطاف‌پذیر، شامل یک محیط داخلی باکیفیت است که تعریف جدیدی غیر از ساختمان‌های اداری معمول بتنی و شیشه‌ای با رنگ‌های سرد و مرده را بیان می‌کند. همچنین استفاده از متریال آجر در جداره خارجی، و امتداد آن به داخل ساختمان، فضا را برای کاربران، آشنا و آرام‌تر جلوه داده است تا استفاده‌کنندگان در تمامی ساعات کاری خود، از زمان ورود تا حین کار، از کیفیت فضای معماری بهره‌مند شوند.

Nahid Commercial & Office Building

Atizist Consulting Engineers (Ehsan Maleki, Yekta Afarin)

Location: Tehran, Iran
Date:
2020
Area:
6,000 sqm
Status: Completed
Client:
Ahmad Javadpour, Nader Hosseini Rad
Project Manager:
Arash Vaheedi
Design Team: Hasan Abedi, Mahsa Dabbagh
Construction: Hossein Rezaei

In the design of Nahid building, by considering the presence of users in their working place, in most hours of the day, we have achieved a different quality. Design of this building delivers an environmental concept to the observer.

The connection of the internal spaces to the exterior is easily possible by locating the vertical access to the edge of the building. The interior design approach places a lot of emphasis on transparency and openness of office space, not only does it provide a healthy administrative space, but also creates a different concept of an office building.

Given that the location of the project is in a dense context of the city, a limited material palette was chosen for the facade; simple brick layout patterns and kinetic porous sheet metal to refract intense southern light.

Leave A Comment

Your email address will not be published.