Gap Cafe & Restaurant Renovation / Rassin Architects

بازسازی کافه رستوران گپ
معمار: گروه معماران راسین (مهدی فرجی)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1392
مساحت: 1800 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای عبدالوند
همکار طراحی: شهروز چگینی
تاسیسات مکانیکی: ابوالفضل جعفری
تاسیسات الکتریکی: امیر سلامت
اجرا: مهدی فرجی، شهروز چگینی، علی گودرزی
عکس: فرشید نصرآبادی

project-0122_01project-0122_02project-0122_03project-0122_04

این پروژه، در سال 1388 کلنگ خورده و در سال 1390، به دلیل اختلاف کارفرما (شرکت نوسازی اراضی عباس‌آباد) و پیمانکار مربوطه، به حالت تعلیق درآمده بود تا اینکه پس از حدود 18 ماه، در قالب مسابقه محدود، به تیم طراحی واگذار شد، اما عملا فقط یک استراکچر با کاور از بین‌رفته چوب، تحویل تیم طراحی شد که کار تیم طراحی را مشکل و محدود می‌کرد. تقریبا تمامی تاسیسات نیز یا از بین رفته بودند یا کارایی لازم را نداشتند.

Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi
Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi

تیم طراحی پس از بررسی‌ها و اتودهای فراوان، تصمیم گرفت با توجه به همجواری پروژه با بوستان آب و آتش، ضمن ایجاد فضایی شفاف و جذاب، به اسکلت اصلی کار وفادار بماند و در عین حال، نسبت به افزایش ظرفیت پروژه اقدام کند. بر همین اساس، طراحان با توجه به هندسه اصلی پروژه، اقدام به ایجاد فضاهایی جدید، مانند یک باکس شیشه‌ای به منظور استفاده به عنوان وی آی پی، و نیز گسترش وید طبقه سوم و افزایش فضاهای نیمه‌باز کردند.

Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi
Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi

استفاده بهینه از لندسکیپ به عنوان فضای دعوت‌کننده، بسیار حائز اهمیت بود. لذا آلاچیق‌هایی با متریال بامبوی حرارت‌دیده، طراحی و اجرا شد که اثر این حرارت، باعث افزایش میزان طول عمر محصول و نیز افزایش قدرت و توانایی آن، به ویژه افزایش مقاومت کششی می‌شود. لازم به توضیح است که عملیات حرارتی و همچنین پرداخت نهایی بامبوها، تماما در محل کارگاه انجام شد. ایجاد این آلاچیق‌ها باعث افزایش جذابیت فضای لندسکیپ، خلق پرسپکتیوهای بدیع، ایجاد احساس فضایی متفاوت، و همچنین باعث به وجود آمدن یک المان شهری جدید در محیط پیرامونی خود (بوستان آب و آتش) شده است.

Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi
Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi

به منظور استفاده بهینه از متریال آلاچیق‌ها و جلوگیری از هدررفت آنها، از بقایای چوب بامبو برای ایجاد دیواره‌های مختلف جداکننده در طرفین شرقی، غربی و شمالی سایت، و نیز از برش‌های خاص مقاطع مختلف بامبو برای ایجاد دیوارهای جداکننده و حائل، در اطراف باغ مینیاتوری (گودال‌باغچه) استفاده شده است. یکی دیگر از محاسن پروژه، عدم استفاده از حتی یک نوع متریال ماسونری در ساختمان اصلی است؛ تمامی متریال‌ها و زیرساخت‌های پروژه، به غیر از فونداسیون، به صورت خشک و بدون ملات اجرا شده‌اند. 

Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi
Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi

اقدام دیگر در راستای تحول فضای پروژه، تبدیل آب‌نمای قدیمی و فلاورباکس‌های آن به یک باغ مینیاتوری و ایجاد یک گودال‌باغچه مدرن بوده است. همچنین با توجه به مکان نامناسب سرویس بهداشتی که عملا در فضای مجموعه خودنمایی می‌کرد، با تبدیل بام آن به روف گاردن و کاورکردن آن با متریال همسان با مجموعه، سعی در هرچه زنده‌ترکردن فضای لندسکیپ پروژه شده است.

Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi
Courtesy of Rassin Architects | Photo: Farshid Nasrabadi

مساحت زمین پروژه 1760 مترمربع است که زیربنایی در حدود 280 مترمربع را در 4 طبقه اجراشده دارا بود که تیم طراحی این مقدار را با تمهیدات مختلف، به حدود 800 مترمربع فضای فضای بسته، نیمه‌بسته و باز تبدیل کرد. لازم به ذكر است که متاسفانه، پروژه در هفته‌های پاياني دچار آتش‌سوزی شديد شد و بسياری از ايده‌های اجراشده، به خصوص در قسمت غربی سايت، از بين رفت و عكس‌هاي ارائه‌شده، مربوط به بعد از آن زمان است.

project-0122_01project-0122_02project-0122_03project-0122_04project-0122_05project-0122_06project-0122_07project-0122_08project-0122_09project-0122_10project-0122_11project-0122_12project-0122_13project-0122_14project-0122_15ModelModelModelModelproject-0122_20

Gap Cafe & Restaurant Renovation
Architect: Rassin Architects (Mahdi Faraji)
Location: Tehran, Iran
Date: 2013
Area: 1,800 sqm
Status: Completed
Client: Mr. Abdolvand
Design Associate: Shahrooz Chegini

Mechanical Consultant: Abolfazl Jafari
Electrical Consultant: Amir Salamat
Construction: Mahdi Faraji, Shahrooz Chegini, Ali Goodarzi
Photo: Farshid Nasrabadi

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *