Bobo Cafe & Restaurant / Adib Khaeez, Ramtin Taherian

کافه‌رستوران بوبو
معمار: ادیب خائیز، رامتین طاهریان
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 60 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده

کارفرما: کیارش تراز
عکس: استودیو دید

کافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریان

پروژه طراحی داخلی کافه‌رستوران بوبو، در قالب بازسازی کامل یک واحد تجاری کوچک، واقع در محله سعادت‌آباد تهران، تعریف شد. این واحد تجاری 60 مترمربعی که در ساختمانی با عمر حدود 15 سال قرار دارد، فعالیت‌های تجاری متفاوتی را تجربه کرده بود و اکنون، کارفرمای فعلی، به واسطه نزدیکی دانشگاه علامه‌طباطبایی و همچنین تراکم نسبتا پایین کافه‌های نسل سوم در غرب تهران، تصمیم به تبدیل این فضا به کافه‌رستورانی متفاوت گرفته بود.

کافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریان
Courtesy of Adib Khaeez, Ramtin Taherian | Photo: Deed Studio

در مرحله تخصیص فضاها، با ایجاد تغییراتی جزئی در جداکننده‌های موجود، فضاهای سرویس بهداشتی، آشپزخانه و کانتر در کنار سالن قرار گرفتند. در جداره غربی سالن کافه که بر اصلی بنا با خیابان علامه‌طباطبایی جنوبی است، پنجره‌ای یکپارچه قرار دارد و به دلیل قرارگیری ورودی در آن، این جبهه عرض کمتری نسبت به بقیه سالن دارد که این خصوصیت و کیفیت نوری و دید مناسب، منجر به قراردادن بخش VIP سالن در این موقعیت شد. همین موضوع، تصمیم کلیدی برای تعریف کلیت پروژه و رویکرد طراحی بقیه فضاها بود، به این ترتیب که از آنجایی که المان‌های اصلی سالن، جداکننده VIP و همچنین سقف نسبتا بلند سالن بودند، ایده اصلی، پیداکردن راهی برای ترکیب عناصر سقف و پارتیشن بود، به نحوی که به صورت منسجم و یکپارچه، کیفیت فضایی داخل کافه را تعریف کند.

کافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریان
Courtesy of Adib Khaeez, Ramtin Taherian

تبدیل سطح عمودی پارتیشن به سطح افقی سقف، در ارتفاع سالن، منجر به تولید هندسه‌ای خاص و پیچیده شد که در کناره‌ها (روی قسمت‌های VIP و Semi-VIP)، به واسطه‌ تعدیل تدریجی ارتفاع، کیفیت‌های مناسبی ارائه می‌داد. به منظور سبک‌سازی هر چه بیشتر این سطح و جلوگیری از سنگین و بسته‌شدن فضا، هندسه مورد نظر به ساختاری شبکه‌ای تقسیم‌بندی شد. این سازه که در تراز ماکزیمم، سطحی افقی است، با ساختار شبکه‌ای خود، ادبیاتی آشنا برای سقف ارائه می‌دهد و با تغییر شکل تدریجی در تراز مینیمم، پارتیشن اصلی سالن را شکل می‌دهد. به منظور نزدیک‌کردن هرچه بیشتر فرم این سازه به انحناهای هندسه اصلی، درجه دومی از تقسیم‌بندی نیز داخل ساختار شبکه‌ای تعریف شد که با استفاده از عناصری خطی، ادراک انحنا و تغییر فرم سازه را تسهیل می‌کند.

کافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریانکافه‌رستوران بوبو / ادیب خائیز، رامتین طاهریان

Bobo Cafe & Restaurant
Architect: Adib Khaeez, Ramtin Taherian
Location: Tehran, Iran
Date: 2017
Area: 60 sqm
Status: Completed
Client: Kiarash Taraz
Photo: Deed Studio

The interior design of Bobo Cafe & Restaurant started as a renovation of a 60 sqm retail store, with a very limited budget. The store is located in a 15-years-old building, in the Sa’adat Abad neighborhood of Tehran, Iran. Despite a number of occupancy changes, Bobo’s owners felt like the site was an appropriate location for a new and dynamic cafe, especially considering the proximity to a nearby university and the overall lack of hip cafes in western Tehran.

The interventions inside the existing space were done by rearranging a few dividing walls to accommodate various functions like the restroom, kitchen and service counter, in order to have maximum floor area for the main salon. The space adjacent to the entrance was allocated to a VIP section, due to the view of South Allameh street and proper natural light. As a result, the space needed a partition to separate the VIP section from the rest of the salon. The cafe’s location hosted a high ceiling, so the concept aimed to combine this space divider and the ceiling with one geometric move.

The gradual transformation of the vertical surface of the partition to the horizontal surface of the ceiling, created a geometry with complex curvature, which arches at the edges over the VIP and semi-VIP sections. This single surface is the main element defining the space within the cafe and in order to prevent its volume from disrupting the continuity of interior, it was realized as a transparent lattice. This division at the maximum level, creates the familiar looks of a flat grid for a ceiling, and by turning into a vertical volume at the base, forms the main partition of the salon.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *