رستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سواران

Lomenz Restaurant / Kanisavaran Architectural Group

رستوران لومنز
معمار: گروه معماری کانی‌سواران (محمد کانی‌سواران)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 300 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای ایزدی
همکاران طراحی: مجید کانی‌سواران، سیدمحسن فاطمی
سازه (مقاوم‌سازی): خانم ایزدی
مشاور نورپردازی: شرکت فاد
برندینگ: گل‌نسا متحد
عکس: استودیو دید
جوایز: رتبه دوم گروه بازسازی ساختمان‌های عمومی کوچک‌مقیاس یازدهمین جایزه معماری و معماری داخلی ایران (1397)

رستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سواران

مطابق با هر پروسه معماری، تعریف استراتژی و مسیر طراحی از مهم‌ترین و اولین اقدامات طراحی است. همچنین توجه به موقعیت بنا و بستر شهری و گذشته آن، بخش دیگری از عناصر کلیدی طراحی است. با توجه به اینکه رستوران لومنز در میدان چیذر تهران قرار دارد، می‌توان گفت بافت قدیمی به همراه خانه‌هایی برگرفته از معماری گذشته تهران و فضای سبز اندکی که نشان از گذشته زیبای این منطقه دارد، مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در این بستر است. از این‌رو، مسیر ابتدایی طراحی بر مبنای استفاده از خطوط و هندسه معماری ایرانی آغاز شد، ولی توجه اصلی بر آن بود که ژن اصلی معماری ایرانی با فرم‌های سیال آن، هدف ما باشد. همچنین کانسپت اولیه کارفرما ایجاد فضای رستوران در کنار تکنولوژی‌های جدید، نظیر استفاده از واقعیت مجازی (VR) بود که ما را بر آن داشت تا ارتباط فرمی و محتوایی با این هدف برقرار کنیم.

رستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سواران
Courtesy of Kanisavaran Architectural Group | Photo: Deed Studio

ابتدا به ساکن، ورودی رستوران را مشابه استراتژی خانه‌های درون‌گرای ایرانی در نظر گرفتیم؛ ارتباط ورودی با سالن اصلی از طریق یک دالان هفت‌متری میسر می‌شود که بعد از واردشدن به داخل دالان، فضا به تدریج برای بیننده شفاف و قابل درک می‌شود. در قسمت انتهایی سالن نیز فضای کافی‌شاپ و VR تعبیه شده، همانند فضای خانه‌های ایرانی که تاکید فراوان برقسمت شاه‌نشین خانه است.

رستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سواران
Courtesy of Kanisavaran Architectural Group | Photo: Deed Studio

به منظور تاکید بر ترکیب معماری ایرانی و فضای مجازی، برآن شدیم تا فرم سقف در برخی نقاط با کف و مبلمان ارتباط مستقیم برقرار کند و در سایر موارد، احساس معلق‌بودن را به بیننده القا کند که البته این هدف با استفاده از رنگ مشکی در سقف به سرانجام رسید. در واقع، ایجاد حس بی‌وزنی برگرفته از سناریوی اصلی برند، به قسمت معماری وارد شد و همانند ترکیب عناصر متضاد در واقعیت مجازی، ما را به سمت ایجاد فضایی هم‌سو با عبارت وزن و بی‌وزنی سوق داد.

رستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سواران
Courtesy of Kanisavaran Architectural Group | Photo: Deed Studio

در پروسه طراحی سعی بر آن بود تا فضا به صورت یکپارچه شکل بگیرد و عنصر الحاقی نداشته باشد و در صورت اضافه‌شدن، با کنتراست حداکثری نمایش داده شود تا هم بیننده فرمی سیال و یکدست را ببیند و هم این فرم بتواند نیازهای اساسی فضا، نظیر محل نورپردازی را در دل خود ایجاد کند تا در کنار یکدیگر فرمی یکدست را به وجود آورند. همچنین کف فضا با استفاده از طرح نقوش معماری سنتی ایرانی، ولی در قالب محتوای برند و طراحی معماری (سفید و مشکی) پوشش داده شده است.

رستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سوارانرستوران لومنز / گروه معماری کانی‌سواران

Lomenz Restaurant
Architect: Kanisavaran Architectural Group (Mohammad Kanisavaran)
Location: Tehran, Iran
Date: 2018
Area: 300 sqm
Status: Completed
Client: Mr. Izadi
Design Team: Majid Kanisavaran, Mohsen Fatemi
Structure (Strengthening): Mrs. Izadi
Lighting: FAD Co.
Branding: Golnessa Mottahed
Photo: Deed Studio
Awards: 2nd Place of 11th Iranian Interior Architecture Award (1397) in Small-Scale Public Buildings Renovation Category

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *