ویلای شماره ده‌نود / مهندسین مشاور پادیر

Villa No. 1090 / Padir Consulting Engineers

ویلای شماره ده‌نود

مهندسین مشاور پادیر (سعید میرمحمدصادقی، لادن زارعی)

موقعیت: کردان، کرج، ایران (شهرک طاووسیه)
تاریخ: ۱۳۹۴
مساحت: ۴۲۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: بخش خصوصی
همکار طراحی: بنفشه زارعی
ترسیم و سه‌بعدی کامپیوتری: نسترن روحی‌پور
سازه: عباس ذوالقدر، نسیم میثاقی
تاسیسات مکانیکی: عارف صمدی
تاسیسات الکتریکی: شرکت آسا انرژی
اجرا: سعید میرمحمدصادقی، عباس ذوالقدر
مدیر پروژه و مجری بتن اکسپوز: عباس ذوالقدر
تیم اجرایی: سمیر بهمنش، فرهنگ محمدی
مشاوران بتن: شرکت ترمیم بتن خاورمیانه، انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران
مشاور و مجری فضای سبز: ابراهیم مهاجر، سارا حسین‌خانی
تاسیسات برودتی و حرارتی: دامون سرویس
عکس: علی دقیق
جوایز: رتبه نخست گروه ساختمان‌های مسکونی نهمین جایزه معماری داخلی ایران (۱۳۹۵)

ویلای شماره ده‌نود در زمینی مستطیل‌شكل و بدون شیب، به مساحت ١٢٠٠ مترمربع، در منطقه كردان، در همسایگی غربی تهران، قرار گرفته است. ساختمان ویلا دید خود به سمت همسایه‌های مجاور را با استفاده از لوورهای چوبی محدود كرده و با معطوف‌کردن توجه خود به سمت جنوب، و با استفاده از سطح وسیعی از نورگیر در این سمت، توانسته است نور طبیعی سرشاری را به فضاهای داخلی هدایت كند، و نیز امكان دید به محوطه و فضای استخر از طبقات و فضاهای مختلف داخلی را فراهم آورد.

ویلای شماره ده‌نود / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Ali Daghigh

ساختمان ویلا از سه طبقه اصلی تشكیل شده است: طبقه زیرین كه به كفی معلق روی یك سطح پوشیده از سبزینگی شبیه است، و طبقات میانی و فوقانی كه از چهار قاب عكس سازه‌ای كه به پوسته بتنی ساختمان متصل هستند، آویخته شده‌اند. یكی از فضاهای ویژه كه در داخل ویلا ایجاد شده، طبقه زیرین است كه امتداد بدون واسطه‌ای از استخر و محوطه اطراف آن است، و از این‌رو به این شكل طراحی شده است که كاربرد یك تراس مسقف در كنار استخر را داشته باشد.

ویلای شماره ده‌نود / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Ali Daghigh

طبقه میانی از فضای نشیمن، غذاخوری و آشپزخانه تشكیل شده است، و از طریق فضاهای خالی متعددی كه در كف طبقه ایجاد شده‌اند، تجربه و چشم‌انداز متفاوتی از محوطه استخر را ارائه می‌کند. وقتی از پله‌های این طبقه به سمت طبقه فوقانی كه فضاهای نشیمن خصوصی و اتاق‌های خواب را شامل می‌شود، می‌رویم، فضاهای خالی در بین كف‌های معلق طبقات، در حالی كه اجازه می‌دهند نور طبیعی به فضاهای داخلی ویلا راه پیدا كند، ارتباطی بصری و فیزیكی بین طبقات مختلف ویلا ایجاد می‌كنند.

ویلای شماره ده‌نود / مهندسین مشاور پادیر
Courtesy of Padir Consulting Engineers | Photo: Ali Daghigh

مصالحی كه در داخل ویلا استفاده شده‌اند، امتداد بدون واسطه آن چیزی هستند كه فضاهای بیرونی و محوطه ویلا را شكل داده است. بتن اكسپوز، چوب و فضای سبز عناصری هستند كه به منظور ایجاد هماهنگی و پیوستگی بین درون و بیرون ساختمان ویلا، هم فضاهای داخلی و هم فضاهای خارجی را شكل داده‌اند.

Villa No. 1090

Padir Consulting Engineers (Saeed Mirmohamad Sadeghi, Ladan Zarei)

Location: Kordan, Karaj, Iran (Tavusiyeh)
Date: 2015
Area: 420 sqm
Status: Completed
Client: Private Sector
Design Team: Banafsheh Zarei
Drawing & Modeling: Nastaran Rouhipour
Structure Consultant: Abas Zolghadr, Nasim Misaghi
Mechanical Consultant: Aref Samadi
Electrical Consultant: ASA Energy Co.
Construction: Saeed Mirmohamad Sadeghi, Abas Zolghadr
Project Manager & Exposed Concrete Contractor: Abas Zolghadr
Construction Team: Samir Behmanesh, Farhang Mohamadi
Concrete Consultants: Tarmim Beton Khavarmianeh Co., Construction Materials Institute of Tehran University
Landscape Consultant & Contractor: Ebrahim Mohajer, Sara Hosseinkhani
Heating, Cooling & Ventilation System: Damon Service
Photo: Ali Daghigh
Awards: 1st Place of 9th Iranian Interior Architecture Award (1395) in Residential Buildings Category

One hour drive from Iran’s capital, Tehran, towards west, Villa No. 1090 sits on a 1200 square meter, relatively flat, rectangular shape site in Kordan region. The villa blocks out views of its east and west adjacent neighbors, by using narrow vertical windows carried with wooden fins, and focuses on the south side overlooking pool deck, and flooding the interior with natural light through the three storey high glass and curtain wall system facing south.

The villa consists of three floating levels. The lower level is a floating deck over a planted floor, and the middle and upper levels are suspended by four structural picture frames from an insulated, cast-in-place, exposed concrete shell. One of the key moments of the journey in this house, is the lower level which is an extension of the pool deck, designed to be used as a covered patio for the front yard.

The middle level which consists of main living room, kitchen and dining space, provides different experience of the front yard through the triple height void space overlooking “sit and chat” area in the lower level. As one ascends to the upper level which is mainly composed of bedrooms and the upper living room, multiple void spaces allow the light travel between different levels of the villa, and also provide a visual and physical link.

The material palette for the interior of the villa is consistent with materials used in the exterior. Exposed concrete, wood, and plants are the main elements of the material palette which have been used throughout the house, in order to create a sense of rhythm and harmony between indoor and outdoor spaces.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *