Arezou Office Building / Line Architecture Office

ساختمان ادارى آرزو
معمار: دفتر معماری لاین (جلال دادور، ژوبين دلاوريان)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1395
مساحت: 1750 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: بخش خصوصی
عکس: علی دقیق

ساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاین

ساختمان اداری آرزو که در قطعه زمینی شمالی به مساحت 400 مترمربع، در محدوده خیابان برزیل (ونک) طراحی و اجرا شده، ساختمانی هفت‌طبقه است که طبقات زیرزمین و همکف آن به پارکینگ و ورودی، و هر یک از پنج طبقه فوقانی آن به دو واحد اداری مستقل اختصاص یافته است.

ساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاین
Courtesy of Line Architecture Office | Photo: Ali Daghigh

در طراحی پروژه، سعی بر آن بوده تا با متمرکزکردن فضاهای خدماتی، ارتباطی و تاسیساتی در ضلع غربی پروژه، امکان استفاده از بقیه سطح به فضای اداری باز داده شود تا در نهایت، بهره‌بردار نهایی با توجه به نیاز خود، به بهترین نحو ممکن، از آن استفاده کند و در عین حال، امکان ترکیب دو واحد و استفاده یکپارچه از کل طبقه نیز وجود داشته باشد.

ساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاین
Courtesy of Line Architecture Office | Photo: Ali Daghigh

ایده اصلی طراحی نمای ساختمان، ایجاد دو پوسته یکپارچه است که از بالا تا پایین نما گسترده می‌شوند و با شکست‌هایی که در امتداد قائم به وجود می‌آورند، ترکیب‌های متنوع و دیدهای بصری جذابی را برای ناظرین پروژه، در مقیاس‌های مختلف فراهم می‌کنند. شکل‌گیری بازشوها در این دو پوسته، متاثر از فضاهای داخلی در پس این پوسته‌هاست، به نحوی که در پوسته غربی که مقابل فضای اتاق کار است، پوسته کم‌عرض‌تر و بازشوها باریک‌تر، و در پوسته شرقی که نور سالن از آنجا تامین می‌شود، پوسته پهن‌تر و بازشوها جدی‌تر هستند. از آنجایی که ساختمان‌های مجاور این بنا کوتاه هستند و به زودی، امکان ساخته‌شدن آنها وجود دارد، سعی بر آن بوده است که با عقب‌نشینی پوسته‌ها از طرفین، خللی در درک آنها، در صورت ساخت بناهای مجاور ایجاد نشود. این عقب‌نشینی‌ها با متریالی کاملا متضاد (در بافت و رنگ) با متریال پوسته‌های اصلی، پوشش داده شده‌اند.

ساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاین
Courtesy of Line Architecture Office | Photo: Ali Daghigh

در زمین‌های شمالی که معمولا تفکیک مناسبی برای ورود سواره و پیاده به بنا وجود ندارد، وجود فضایی تحت عنوان لابی، نقش به‌سزایی پیدا می‌کند. در این پروژه سعی شده است تا با طراحی مکعبی از فلز و شیشه، مقدمه‌ای متفاوت برای ورود به طبقات اداری در نظر گرفته شود. در تراز طبقه همکف ساختمان و به جهت تاکید بر ورودی ساختمان، یک جداره فلزی سبک، مرز میان فضای داخل و خارج را مشخص می‌کند و در عین حال، از یک متریال (با رنگ خاکستری و خنثی) در کلیه سطوح، در این تراز استفاده شده است. همچنین، کف‌ مسیر حرکتی پیاده از بدو ورود تا رسیدن به واحدها، با یک متریال واحد فرش شده است که علاوه بر ایجاد یکپارچگی، تاکیدی بر مسیر ورود به ساختمان ایجاد می‌کند.

ساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاینساختمان اداری آرزو / دفتر معماری لاین

Arezou Office Building
Architect: Line Architecture Office (Jalal Dadvar, Jubin Delavarian)
Location: Tehran, Iran
Date: 2016
Area: 1,750 sqm
Status: Completed
Client: Private Sector
Photo: Ali Daghigh

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *