Darsara Motorbike Shop / Kav Group

فروشگاه موتورسیکلت درسرا
معمار: گروه معماران کاو (شایان سیف)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 80 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما:  فروشگاه درسرا
عکس: سروش کاوند

فروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاو

فروشگاه درسرا، واقع در خیابان سجاد، در حوالی منطقه یافت‌آباد تهران، یکی از مغازه‌های اطراف گاراژی با قدمت 70 سال است که ساختمان‌های یک‌طبقه اطراف آن با سقف‌های گهواره‌ای آجری ساخته شده‌اند. از این‌رو، کانسپت طرح با توجه به اهمیت حفظ و بازیابی سقف طاق‌ضربی زیبای فراموش‌شده در زیر لایه‌ای از سیمان، شکل گرفت. این سقف با توجه به احداث یک سقف کاذب در زیر آن که از رویش به عنوان انبار استفاده می‌شد، کاملا از نظر پنهان بود و سقف کاذب، ارتفاع مغازه و دهانه ویترین را از ۵ متر طاق گهواره‌ای، به ۲/۵ متر سقف مسطح کاهش داده بود. با حذف این سقف کاذب، ارتفاع افزایش یافت و طاق گهواره‌ای نمایان شد و سپس با برداشت لایه سیمان از روی طاق، آجرها به عنوان نماینده‌ای از دوران گذشته، در پروژه قرار گرفتند.

فروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاو
Courtesy of Kav Group | Photo: Soroush Kavand

با توجه به کاربری بنا، تصمیم بر آن شد که با ایجاد یک لایه مدرن در زیر سقف قدیمی، از تضاد موجود در مصالح و بافت‌ها، برای جذاب‌ترشدن فروشگاه استفاده کنیم. این دو لایه با دو چفت گچی سراسری از هم جدا شدند و نور مخفی کارشده در آن، علاوه بر ایجاد حس تعلیق در سقف، بر عمق پرسپکتیو فروشگاه در شب تاکید می‌کند. پله‌های آویخته‌شده (با سیم بوکسل) از سقف و همچنین دهانه سراسر شیشه‌ای و استفاده از سرامیک خاکستری، نمونه‌هایی از تضاد گفته‌شده هستند. تعمیرگاه موتورسیکلت نیز که از سه طرف با دیوار و از یک سمت با شیشه احاطه شده است، با ورقه‌های آجدار آلومینیومی و رنگ سبز پوشش داده شده است و در آکس فروشگاه خودنمایی می‌کند.

فروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاو
Courtesy of Kav Group | Photo: Soroush Kavand

یکی دیگر از چالش‌های طراحی فروشگاه، با توجه به عمق آن نسبت به دهانه و نورگیری یک‌طرفه، تامین نور طبیعی در طول روز بود که با ایجاد حفره‌هایی در سقف، به سبک حمام‌های تاریخی خودمان، البته با اندکی تغییر، این امر به نحوی برآورده شد که در طول روز، کمتر نیاز به استقاده از برق برای روشن‌کردن فضا باشد.

فروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاوفروشگاه موتورسیکلت درسرا / گروه معماران کاو

Darsara Motorbike Shop
Architect: Kav Group (Shayan Seif)
Location: Tehran, Iran
Date: 2017
Area: 80 sqm
Status: Completed
Client: Darsara Shop
Photo: Soroush Kavand

Darsara shop – located in Northern Sajjad Street, near Yaftabad – is one of the old stores around a 70-years-old garage which has been constructed with vaults. This arch was completely hidden under layers of cement and a false ceiling which was constructed to be used for storing goods. The secondary ceiling had decreased the height from 5 meters to 2.5 meters. After taking it down, the height increased and the old vault could be seen again. By peeling the cement layer beneath, the 70-years-old bricks became representatives of the old days.

Due to the function of this shop, it was decided to use modern architecture as a way to make contrast through materials and textures, to draw more attention. These two layers of architecture are divided by plaster bars. The bars and their hidden lights result in making the roof seem as if it’s suspended and add to the depth of the store at night. The suspended stairs, the total glass entrance and the gray ceramics are all examples of the contrast. The walls of the repair-shop which can be seen through the entrance, are half painted green and the other half is made of aluminum plates.

One of the challenges in this project, due to the ratio of depth to opening, was providing daylight. By making holes in the roof – like old baths in Iran – sunlight lit the shop and less artificial lighting was needed through the day.

Leave A Comment

Your email address will not be published.