Namakabroud Residential Complex / espAr Studio

مجتمع مسکونی نمک‌آبرود
معمار: گروه طراحی اسپر
موقعیت: نمک‌آبرود، ایران
تاریخ: 1392
مساحت: 110،000 مترمربع
وضعیت: طرح پیشنهادی مسابقه / رتبه اول مشترک مرحله دوم
کارفرما: شرکت شیوا اطلس
تیم پروژه: الناز صبوری، محسن طلوع شریفی

project-0063_02project-0063_03project-0063_04project-0063_05

طراحی مجموعه‌ای با این وسعت و واقع‌شدن آن در مکانی چنین خاص، چالشی بسیار بزرگ برای هر معمار است؛ از طرفی، به علت ساخت‌وساز بی‌رویه و غیراصولی، برخورد مجموعه با محیط اطراف و تعامل آنها با یکدیگر بسیار حائز اهمیت است و از طرف دیگر، طراحی خود مجتمع مسکونی با در نظرگرفتن مناظر بی‌نظیر و به‌روز بودن آن، از مسائلی است که باید به تحلیل بسیار دقیق آنها پرداخت. این مسائل و دغدغه‌های طراح در طراحی این مجموعه، در سه گروه مختلف قابل بررسی هستند.

Courtesy of espAr Studio
Courtesy of espAr Studio

ارتقاء کیفیت بصری بیننده
ـ عدم ایجاد موانع صلب بصری در سایت و اطراف آن و پیلوتی‌شدن ساختمان، بازشدن فضای ورودی و شفاف‌کردن اتصال ساختمان به زمین
ـ کم‌کردن سطح اشغال لابی و پیوسته‌کردن فضاهای باز و سبز در نقاط عطف بصری پروژه
ـ کشاندن فضاهای سبز به درون طبقات و اتصال آنها به فضای سبز بام (که می‌توان از آن به عنوان فضای باز سالن مراسم هم استفاده کرد)

Courtesy of espAr Studio
Courtesy of espAr Studio

مسائل زیست‌محیطی
ـ قراردادن سلول‌های خورشیدی (فتوولتائیک) در تمام بام می‌تواند به تهیه برق ساختمان، با استفاده از منابع انرژی پاک کمک کند.
ـ به علت بارش باران فراوان، استفاده از سیستم جمع‌آوری و تصفیه آب باران و واردکردن آن به چرخه استفاده مشترکان منطقی است.
ـ با استفاده از نمای دوپوسته متحرک، می‌توان میزان نور و گردش هوا را در فصول مختلف، از داخل واحد کنترل کرد که این امر منجر به تقلیل اتلاف انرژی خواهد شد.

Courtesy of espAr Studio
Courtesy of espAr Studio

ارتقاء کیفی روح انسان ـ زندگی
ـ قراردادن فضاهای اشتراکی در تمام نقاط پروژه و ایجاد فضای تجمع وسیع در سایت و محلی برای آسایش یا برنامه‌های فرهنگی
ـ ایجاد فضاهایی برای ورزش، دوچرخه‌سواری و …، در داخل محوطه پروژه، به منظور رشد فعالیت‌های انسانی
ـ استفاده از حیاط‌های بلند (به ارتفاع سه طبقه) و سبز متصل به راهرو در هر طبقه و حیاط بر روی بام، به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد مراودات انسانی
ـ ترکیب تکنولوژی روز دنیا و مصالح بومی این اقلیم، از طریق بهره‌گیری از ساقه برنج در پوسته بیرونی نما و احیاء‌کردن حس نوستالژیک بام های شیب‌دار گالی‌پوش منطقه
ـ طراحی واحدهایی در ابعاد و اندازه های متنوع، به گونه‌ای که پاسخگوی نیازهای تمامی بهره‌برداران، با سلایق متفاوت باشند

Courtesy of espAr Studio
Courtesy of espAr Studio

با توجه به تامین پارکینگ‌های مورد نیاز (638 عدد) و 26 عدد اضافه‌تر از آن، تنها در 100 درصد زیرزمین اول و طبقه همکف بلوک B، و با توجه به شیب 4/5% زمین، این امکان به وجود می‌آید که پارکینگ‌ها کاملا زیرزمین باشند و روی زمین، به فضاهای مشاع، مانند لابی، مجموعه ورزشی و مدیریت مجموعه اختصاص یابد که نتیجه آن، بهبود کیفیت فضاهای مشاع است. راهکارهای پیشنهادی برای رسیدن به این اهداف و همچنین تامین مساحت کل مورد نظر به شرح زیر است:
ـ فضای لابی یک طبقه کامل را به خود اختصاص دهد.
ـ در جهت لوکس‌شدن بیشتر مجموعه، ارتفاع لابی بیشتر باشد.
ـ اضافه‌کردن پیلوتی بین لابی و طبقات مسکونی، در جهت تداوم حرکت پیاده در سایت، محبوس‌نشدن هوا در داخل سایت، به وجود آمدن جریان هوا در داخل سایت و ایجاد فضایی جذاب و پویا برای مشاعات مجموعه
ـ کوتاه‌شدن بلوک A نسبت به بلوک B (یک‌ونیم طبقه) و در نتیجه، سایه‌اندازی کمتر روی ساختمان‌های مسکونی مجاور

project-0063_01project-0063_02project-0063_03project-0063_04project-0063_05project-0063_06project-0063_07project-0063_08project-0063_09project-0063_10project-0063_11project-0063_12project-0063_13project-0063_14project-0063_15project-0063_16project-0063_17project-0063_18project-0063_19project-0063_20

Namakabroud Residential Complex
Architect: espAr Studio
Location: Namakabroud, Iran
Date: 2013
Area: 110,000 sqm
Status: Competition Proposal / 1st Prize of Second Stage
Client: Shiva Atlas Co.
Project Team:
Elnaz Sabouri, Mohsen Tolou Sharifi

One thought on “Namakabroud Residential Complex / espAr Studio”

  1. kari nadaram be sakhtemoon, ama siyasate eshtebahe shahrdari ke ejazeye sakhtane sakhtemoone be in bolandi ro tu shahri mide ke bafte zibaye khoonehaye vilaei dare.
    be nazare man besyar kare eshtebahie az bein bordan in bafte ghadimi .

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *