project-0177_00

Andisheh Residential Apartment / Cando Archineering Group

آپارتمان مسکونی اندیشه
معمار: گروه معماران و مهندسین کندو (بهادر کاشانی مدنی)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ:
1392

مساحت:
86 مترمربع

وضعیت:
ساخته‌شده

کارفرما: خانواده کاشانی مدنی
همکاران طراحی:
بهاره خمیری، سپیده دادجو
سازه: بهرنگ کاشانی مدنی
تاسیسات مکانیکی: رازمیک ظریفیان
اجرا: بهراد کاشانی مدنی

عکس: آرتم غریبی، بهادر کاشانی مدنی

project-0177_01project-0177_02project-0177_03project-0177_04

ساختمان مسکونی اندیشه در زمینی به مساحت 80 مترمربع، با زیربنای کل 300 و زیربنای مفید 190 مترمربع، در قالب چهار طبقه مسکونی تک‌واحدی و یک طبقه مشاعات با کاربری پارکینگ (در همکف) اجرا شده بود. مساحت هر واحد مسکونی 43 مترمربع و شامل هال و پذیرایی، آشپزخانه، یک توالت و حمام، و یک اتاق خواب بود. هدف اصلی از بازسازی و طراحی فضای داخلی این آپارتمان مسکونی، ایجاد محلی دلنشین و آرام برای شروع زندگی مشترک طراحان پروژه، از طریق اتصال دو واحد بالایی ساختمان، یعنی طبقات سه و چهار، به هم و تشکیل یک واحد 86 مترمربعی دوپلکس بود، به طوری که در طبقه سوم، اتاق خواب، اتاق کار و سرویس حمام، و در طبقه چهارم، ناهارخوری و نشیمن، آشپزخانه و سرویس بهداشتی میهمان جای داده شود. 

Courtesy of Cando Archineering Group

Courtesy of Cando Archineering Group

برای این منظور، طراحان (خانم و آقا) هرکدام به طور جداگانه، توقعات خود را از یک خانه آرمانی بررسی و ترسیم کردند و نتیجه با برهم‌نهادن الگوهای ذهنی طراحان و امکانات و محدودیت‌های فضایی و اقتصادی رشد یافت و سعی شد پاسخی خلاقانه به آنها داده شود. ایده‌ها و طرح‌ها به چالش کشیده شد، به طوری که در بستر طرح جای بگیرند و در کنار محدودیت‌ها، رفته‌رفته طرح پخته شد و شکل گرفت. با توجه به زمان بسیار محدود ساخت پروژه (حدود 70 روز از تحویل واحدها تا چیدمان نهایی مبلمان)، برنامه زمان‌بندی فشرده و منظم، با در نظرگرفتن زمان و محل کار اکیپ‌های ساخت، مورد نیاز بود.

Courtesy of Cando Archineering Group

Courtesy of Cando Archineering Group

محدودیت‌های اصلی پروژه در درجه نخست، کمبود فضا بود، به طوری که باید از تمام ظرفیت‌های فضای موجود نهایت استفاده را می‌کردیم و توجه به ابعاد انسانی، در پروسه طراحی بسیار حائز اهمیت بود. بنابراین تصمیم بر آن شد که سیالیت و انعطاف در طراحی فضاها و حتی مبلمان، سرلوحه طراحی قرار گیرد که پویایی از خصایص معماری ایرانی است. بنابراین در مواقع مختلف و با توجه به نیازهای مختلف، فضاهایی بازتر و بزرگ‌تر می‌شوند و برعکس. برای مثال، کانتر آشپزخانه چرخ‌دار طراحی شد؛ در نتیجه، زمان‌هایی که از آشپزخانه بیشتر استفاده می‌شود، می‌توان از فضای نشیمن کم کرد و به فضای آشپزخانه اضافه کرد.

Courtesy of Cando Archineering Group

Courtesy of Cando Archineering Group

به علت بر کم زمین و ابعاد کوچک فضا، هر طبقه عملا به صورت (Loft Space) طراحی شده، به طوری که برای از بین نبردن افق دید و کوچک‌نکردن فضا، از هیچ درب جداکننده‌ای (به جز درب سرویس‌های بهداشتی و درب‌های ورودی) استفاده نشده و سعی شده است حریم و قلمرو فضاها با تغییر در متریال کف، سقف‌های کاذب، رنگ دیوارها، نورپردازی‌های مختلف و حتی تغییر در سبک‌های معماری صورت گیرد. برای ارتباط عمودی بین طبقات نیز، از آنجایی که فضای کافی برای اجرای پله استاندارد وجود نداشت، با تقسیم هر کف پله به دو کف پله، طول شمشیری نصف و در عین حال، ارتفاع پله‌ها به اندازه قبل باقی ماند. فضای ایجادشده در زیرپله نیز مکان مناسبی برای انبار داخلی خانه بود.

Courtesy of Cando Archineering Group

Courtesy of Cando Archineering Group

از طرف دیگر، سعی شد کیفیت معماری ایرانی از طرق مختلف در کار ایجاد شود:
|- توجه به ورودی و تعریف هشتی برای ایجاد فضای قابل کنترل میان درون و بیرون و متمایزکردن آن با رنگ فیروزه‌ای
|- قوس مازه‌دار در بدو ورود برای ایجاد مکث و درگاه ورودی
|- طاقچه‌ها که از مولفه‌های معماری ایرانی است، در قسمت‌های مختلف، به اشکال مختلف خودنمایی می‌کند؛ در جاهایی به صورت بیرون‌زده و در بخش‌هایی برعکس (با الهام از دیوارهای اتاق موسیقی عمارت عالی‌قاپو، به صورت کلاژ بر روی دیوار نشیمن).

Courtesy of Cando Archineering Group

Courtesy of Cando Archineering Group

از آنجایی که صاحبان خانه هر دو معمار هستند، فضای کار و کتابخانه منزل از اهمیت بالایی برخوردار بود. برای طراحی این فضا، نقاشی «ترکیب‌بندی در قرمز، آبی و زرد»، اثر پیت موندریان، در کتابخانه مد نظر قرار گرفت و از رنگ عمدتا سفید برای درها و دیوارها استفاده شد تا برای ساکنین ایجاد خستگی نکند و به ایجاد نور بیشتر کمک کند. دیوار جداکننده این فضا با اتاق خواب کوتاه در نظر گرفته شده است تا نور طبیعی به فضای اتاق کار راه پیدا کند. عناصر دیگر چون کمد و میز نیز به صورت متحرک طراحی شده‌اند تا فضای لازم برای فعالیت‌های مختلف در این مکان مهیا شود.

project-0177_01project-0177_02project-0177_03project-0177_04project-0177_05project-0177_06project-0177_07project-0177_08project-0177_09project-0177_10project-0177_11project-0177_12project-0177_13project-0177_14project-0177_15project-0177_16project-0177_17project-0177_18project-0177_19project-0177_20

Andisheh Residential Building
Architect: Cando Archineering Group (Bahador Kashani Madani)
Location: Tehran, Iran
Date:
2013

Area:
86 sqm

Status: Completed
Client:
K
ashani Madani Family
Design Associates:
Bahareh Khomeiry, Sepideh Dadjou
Structure: Behrang Kashani Madani
Mechanical Consultant: Razmik Zarifian
Construction: Behrad Kashani Madani
Photo: Artem Gharibi, Bahador Kasahni Madani

“Andisheh Residential Building” has been constructed in an area of 80 square meters, with the total infrastructure of 300 square meters and useful area of 190 square meters, in four residential floors in single units, it also includes one floor joints i.e. parking spaces on the ground floor. The area of each residential unit is 43 square meters which includes a living room, a kitchen, a bedroom and a bathroom. The main purpose of renovating the flat and interior design of it, was to make it a cosi and warm place for the newlywed owners of it. The target was to join two separated apartment (3rd & 4th floor) together with a special design staircase. Therefore, we have one 86 square meters duplex unit; 3rd floor includes a studio, a bedroom and a bathroom and 4th floor includes a living room, a dinning, a kitchen and a guest restroom.

In this respect, the landlord and the landlady who both happened to be architects, designed their own ideal spaces. The result turned out to be a creative combination of both sides’ expectations according to the space, time and budget limitations. The ideas and sketches were challenged, in order to form the best design in addition to the existing restrictions, which gradually led to a wholesome final plan.

The most important limitation in this project was the lack of space, so we needed an efficient space design and creativity in planning; so in the final design, loft spaces and flexibility is seen in many parts of the project. For vertical access, since there was not enough space for standard staircase, we divided each floor stair to two pieces, therefore the length of staircase became half, but the height of that was didn’t change. The space underneath the staircase was created to be a proper inner storage area.

One of the most important point of this project was to combine traditional Iranian architecture with the modernity, so the project is inspired from Iranian architectural details, such as niches, arcs, colors and etc. For example, the holes on the living room’s wall is inspired from the Aali Qapou music hall walls. Materials and colors in this project such as brick, wood and Turquoise blue is inspired from traditional Iranian architecture.

Since the owners of the flat were both architects, the studio and the bookshelves were of high importance. To design the bookcase, “the composition in red, blue and yellow” which is a masterpiece by Piet Mondrian, was taken into consideration. The white color was mainly used for the doors and the walls, in order to avoid the sense of fatigue for the inhabitants of the flat and additionally create more light in the space. The wall which separates this space from the bedroom was designed to be low to let the natural light into the studio. The other elements in the house including the closet and the table were designed to be portable, in order to make it possible to do the daily activities at ease.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *