Address Food Hall / Zomorrodi & Associates

آدرس فودهال
معمار: دفتر معماری زمردی و همکاران (شهروز زمردی)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 1200 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: حسینی، مرادی و شرکا
تیم طراحی: پیام الرحمن، شیرین باقری، علی مروج
طراح سه‌بعدی: پیام الرحمن، علی مروج
سازه: م. صراف‌زاده
مدیر اجرایی: شهرام کمالی
تیم اجرایی: فرهاد ظفری، محمد بزرگی
گرافیک: آنا اخلاقی، گلاره آقایی، پیام الرحمن، شیرین باقری، حسین کریمی، زهرا زلیخایی

عکس: پرهام تقی‌اف، سعید فرامرزی

آدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکاران

روند طراحی با الهام از جنگلی آغاز شد که با تداخل شاخ و برگ درختان در ترازهای مختلف، علاوه بر ایجاد سطوحی برای جانمایی میزها، مسیرهایی برای رفت‌وآمد و اتصال برگ‌ها که محل اصلی استقرار مشتریان است، به صورت یک شبکه مویرگی، فراهم می‌کند. در ادامه روند طراحی و تکمیل ایده، تلاش شد با ایجاد فضای صنعتی و سورئال، روح و ذهن هر مراجعه‌کننده را به رویاپردازی حضور در این جنگل هضم‌شده در دنیای صنعتی امروز، سوق دهیم.

آدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکاران
Courtesy of Zomorrodi & Associates | Photo: Parham Taghioff

این ایده و طرح، ضمن ایجاد ترازهای متفاوت از تجعمات انسانی، به واسطه گستردگی سطوح افقی کنسول نسبت به ستون‌ها و المان‌های عمودی، علاوه بر ایجاد ارتباطات بصری منحصربه‌فرد، به خوبی، حس پرواز یا نشستن بر روی برگ درختان را به میهمانان القا می‌کند.

آدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکاران
Courtesy of Zomorrodi & Associates | Photo: Saeed Faramarzi

فضای کلی رستوران کاملا صنعتی و سورئال است و تلاش بر طراحی المان‌هایی بوده است که علاوه بر هم‌سویی با این فضا، با استفاده از رنگ‌های شاخص (مانند بشکه‌ها یا ظروف رنگی که به عنوان گلدان بر روی هر میز قرار گرفته)، گل و گیاه‌های طبیعی و مصنوعی، ایجاد طراحی‌هایی روی بدنه بعضی از آشپزخانه‌ها (از جمله ایجاد طرح‌هایی با بیش از بیست‌هزار پیچ بر بدنه رستوران ایتالیایی، یا نقاشی‌های گرافیتی بر بدنه رستوران ساندویچی، یا رستوران برگری و سایر بدنه‌های سالن‌ها)، ایجاد نقاشی زنده با استفاده از ترکیب نقاشی و پروجکت‌کردن تصاویر متحرک زنده بر روی یکی از دیوارهای اصلی سالن، و نورپردازی‌های زنده در محیط سالن، حس خوب گرما را به محیط و فضا اضافه کند.

آدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکاران
Courtesy of Zomorrodi & Associates | Photo: Saeed Faramarzi

در روند طراحی دیواره هر آشپزخانه، تلاش شده است با ترکیب المان‌های هم‌سو با نوع رستوران و المان‌های صنعتی، زیبایی فضا دو چندان شود که در این رابطه، می‌توان علاوه بر موارد ذکرشده، به رستوران ایرانی نیز اشاره کرد که از ترکیب کاشی‌های دست‌ساز ایرانی در زمینه‌ای از گره‌چینی سنتی، ولی از جنس فولاد، در آن استفاده شده است.

آدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکاران
Courtesy of Zomorrodi & Associates | Photo: Saeed Faramarzi

نمای بیرونی پروژه کاملا شفاف است و رویکرد طراحی داخلی (طراحی در ترازهای مختلف ارتفاعی)، این موقعیت را برای مشتریان فراهم می‌کند تا علاوه بر تجربه فضای خاص داخلی، از دید بیرون هم بهره‌مند شوند.

آدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکارانآدرس فودهال / دفتر معماری زمردی و همکاران

Address Food Hall
Architect: Zomorrodi & Associates (Shahrooz Zomorrodi)
Location: Tehran, Iran
Date: 2017
Area: 1,200 sqm
Status: Completed
Client: Hosseini, Moradi & Partners
Design Team: Payam Alrahman, Shirin Bagheri, Ali Moravvej

3D Rendering: Ali Moravvej, Payam Alrahman
Structural Consultant: M. Sarrafzadeh
Construction Manager: Shahram Kamali
Construction Team: Farhad Zafari, Mohammad Bozorgi
Graphic: Anna Akhlaghi, Gelareh Aghaee, Payam Alrahman, Shirin Bagheri, Hossein Karimi, Zahra Zoleikhayi
Photo: Parham Taghioff, Saeed Faramarzi

The project’s design process has been inspired by a jungle, which by the interference of tree branches and leaves in different levels, not only we created connections between the leaves which are the main areas for the visitors stay, but also created an area for the tables placement. Later on in the ideas development, the intention was creating an industrial and surreal illustrated jungle which has disappeared in an industrial world. The idea and design, not only helps to create social interactions, but also illustrates a feeling of flying or even seating on the leaves for the visitors.

The interior of the restaurant is entirely industrial and surreal. We have tried to make a warm and cozy atmosphere by using specific colors (using empty gallons and placing used color cans as flowerpots on each table), or by placing real or artificial plants in the area, or by creating drawings on some of the kitchen walls (for example, creating a piece of art by placing over twenty thousand screws on the Italian kitchen wall, or Graffiti’s on the Burger or Sandwich restaurant), and by projecting pictures on the other walls.

In the ideas development and design, we have tried to make the environment much attractive, which in this case, the Persian restaurant should be pointed out, because of its spectacular handmade traditional tiles held together by a traditional metal panel.

The outline of the project is completely transparent, and the interior design approach (design at various levels) provides visitors with the opportunity to enjoy outside space, in addition to an experience of the interior space.

Leave A Comment

Your email address will not be published.