کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو

Character Cafe & Gallery / OJAN Design Studio

کافه‌گالری کاراکتر
معمار: اوژن دیزاین استودیو (اوژن سلیمی)
موقعیت: کرج، ایران
تاریخ: 1398
مساحت: 530 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: اقبال امین خاکی، محمد شجاعی‌بخش، حسین شجاعی‌بخش
تیم طراحی: علی مرآتی، صابر تاجیک
عکس: محمدحسین حمزه‌لویی

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو

کافه‌گالری کاراکتر در مجاورت یکی از خیابان‌های اصلی مهرشهر کرج و در زمینی به مساحت 530 مترمربع واقع شده است. بنای قدیمی این پروژه، ساختمانی دو طبقه با زیرساخت‌های تاسیساتی ضعیف، پلانی پیچیده و تعداد زیادی بازشوهای قوسی‌شکل بود که به سبب کمبود بودجه و تسریع زمان اجرا، سعی بر آن داشتیم تا با به‌کارگیری ایده‌ای منعطف و ایجاد تعریفی جدید برای بازشوهای قوسی‌شکل بنا، کمترین میزان تخریب و تغییر را در بنا داشته باشیم.

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
Courtesy of OJAN Design Studio | Photo: M.H. Hamzehlouei

با توجه به وضع موجود پروژه، با تغییر در عمق بازشوها و ایجاد کشیدگی در فرم آن‌ها، به بازتعریف ساباط‌های موجود در گذرگاه‌های تاریخی پرداختیم و قوس‌های موجود را به دالون‌هایی برای ایجاد سیرکولاسیون تبدیل و بر اهمیت عبور از فضا به فضایی دیگر تاکید کردیم تا مخاطبان‌مان حس کنجکاوانه و مطلوب حضور در گذرهای پیچیده و دالونی شهرهای تاریخی ایران را این‌بار در پروژه‌ای امروزین تجربه کنند. همچنین این ایده بستر شکل‌گیری و طراحی هویت سازمانی و کلیه مبلمان و اکسسوری‌های پروژه، مثل کانتر بار، کانتر صندوق، میز و کتابخانه اتاق مدیریت و … شد.

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
Courtesy of OJAN Design Studio | Photo: M.H. Hamzehlouei

با توجه به اینکه حفظ ساختار پیچیده پلان از پیش‌فرض‌های مهم ما در طراحی این پروژه بود، برای درک بهتر مخاطبان از کاربری فضاها، تصمیم به کاربرد رنگ در داخل دالون‌ها و فضاها گرفتیم تا مخاطبین در هر پیش‌فضا نسبت به کاربری فضای بعد آن آگاهی یابند.

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
Courtesy of OJAN Design Studio | Photo: M.H. Hamzehlouei

طبقه پایین ساختمان به سالن اصلی، فضای بار و فضاهای خدماتی اختصاص داده شده است و با پله‌ای تاخورده از جنس آهن، به گالری، اتاق مدیریت، اتاق کنترل و تراس‌های طبقه بالا دسترسی دارد.

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
Courtesy of OJAN Design Studio | Photo: M.H. Hamzehlouei

کافه‌گالری کاراکتر دارای دو حیاط در قسمت جلو و پشت ساختمان است. حیاط جلو دارای نشیمن‌هایی در داخل آب و در مجاورت فضای سبز و موسیقی آرامش‌بخش فواره‌های کوتاه آب، و حیاط پشت ساختمان نیز دارای نشیمن‌هایی در کنار کاج‌ها و بافت سبز انبوه آنجاست.

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
Courtesy of OJAN Design Studio | Photo: M.H. Hamzehlouei

ورودی اصلی این پروژه در امتداد دیواره‌های حیاط و با ساختاری نظام‌مند از مصالح بتن و ورق زنگ‌زده شکل گرفته و برای ایجاد ارتباط بصری رهگذران با فضای داخل حیاط، شکاف‌هایی لحاظ شده که فرصتی را نیز برای حضور گیاهان فراهم کرده است.

کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو
کافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیوکافه‌گالری کاراکتر / اوژن دیزاین استودیو

Character Cafe & Gallery
Architect: OJAN Design Studio (Ojan Salimi)
Location: Karaj, Iran
Date: 2019
Area: 530 sqm
Status: Completed
Client: Eghbal Amin Khaki, Mohammad Shojaie Bakhsh, Hossein Shojaie Bakhsh
Design Team: Ali Merati, Saber Tajik

Photo: M.H. Hamzehlouei

“Character Cafe & Gallery” is located next to one of the main streets of Mehrshahr in Alborz province, with the area of 530 square meters. This old building was a two-story construction with poor infrastructure, a complex plan and numerous arched openings. Due to lack of budget and accelerate run-time, we tried to create the least amount of damage and alteration to the old building, by applying a flexible idea and creating a new definition for the arch-shaped openings.

So, we redefined Sabat which is an element of historical crossings of Yazd city, in order to change the depth of opening and creating elongation in the form of arches. By this changes, we have transformed those arches to the corridors, to create circulation and emphasized the importance of crossing among spaces, to give our audiences a sense of curiosity and let them to experience the presence of Iranian historical cities. This idea became concept of designing corporate identity, furniture and accessories like bar counter, cashier desk and library of management office.

Considering preservation of this complex plan was one of our most important presuppositions in the design of this project, so, we decide to apply different colors in hallways and other spaces, in order to give the audience a better understanding of spaces.

Ground floor is designated to main lounge, bar and service area, and it has access to the management office, control room and terraces with the folded ironic stair. The project has two courtyards in the front and back of the building. Front yard’s seats are surrounded by greenery and relaxing sound of water, and the backyard has its own seating area next to pine trees and dense greenery.

The main entrance of the project is formed along the walls of the courtyard that is made by concrete and rusted sheets with some slots, to create a visual connection with the interiors of project’s courtyard. These slots have been provided an opportunity for plants to be present.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *