بازسازی آپارتمان بلوار / غزاله حنایی

Boulevard Apartment Renovation / Ghazaleh Hanaei

بازسازی آپارتمان بلوار

غزاله حنایی

موقعیت: اصفهان، ایران
تاریخ: ۱۳۹۹
مساحت: ۱۵۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: محمد کامران وصال­‌ها
تیم طراحی: اشکان عباس‌پور، پگاه حصیری
اجرا: پوریا شفیعی
عکس: محمدحسن اتفاق

آپارتمان بلوار در طبقه همکف مجتمع مسکونی‌ـ‌تجاری بلوار اصفهان واقع شده است. این مجتمع در سال ۱۳۵۸، در مجاورت زاینده‌رود ساخته شده، و بخش مسکونی آن شامل دو تیپ واحد فلت و سواره‌پیاده (دوپلکس) است. پروژه­ حاضر مربوط به یک واحد سواره‌پیاده است که فضاهای خصوصی و عمومی آن با یک دستگاه پله یک‌طرفه، از یکدیگر تفکیک شده­‌اند. در تراز همکف این واحد، یک فضای نشیمن با ارتفاع حدود ۶ متر وجود دارد که به‌وسیله پنجره‌­هایی بلند، به یک حیاط خصوصی با مساحت حدودا ۵۰ مترمربع مشرف است.

بازسازی آپارتمان بلوار / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

مالکین پروژه زوج جوانی هستند که این واحد را برای شروع زندگی مشترک خریداری کرده‌ بودند، ولی با توجه به گذشت حدود ۴۰ سال از ساخت این ساختمان، فضای داخلی آن نیازمند تغییرات اساسی بود. همچنین با توجه به عمر بنا، سیستم تاسیسات مکانیکی (سرمایش و گرمایش) آن باید کاملا باز­طراحی، و با سیستمی به‌روزتر جایگزین می‌شد. لذا این تغییرات کمک کرد تا با حذف کانال­‌های کولر آبی، ارتفاع سقف­‌ها در تزار همکف (آشپزخانه) و اول (اتاق‌های خواب و نشیمن تلویزیون) بیشتر، و در نتیجه، کیفیت فضایی بهتری ایجاد شود. همچنین تاسیسات الکتریکی آن به سیستم هوشمند مجهز شد که زندگی در یک واحد دوپلکس را راحت‌­تر خواهد کرد.

بازسازی آپارتمان بلوار / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

در طراحی این پروژه سعی بر آن بود تا تمامی فضاها هم‌سو با خواسته‌­ها و نیازهای کارفرما طراحی شوند. لذا اتاق‌­های پروژه از سه اتاق خواب کوچک، به اتاقی با مساحت ۴۰ مترمربع، به عنوان اتاق خواب، اتاق لباس، حمام و سرویس بهداشتی، و همچنین یک اتاق ۲۵ مترمربعی به عنوان اتاق خواب مهمان، به همراه حمام و سرویس بهداشتی جداگانه برای آن تبدیل شد.

بازسازی آپارتمان بلوار / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

ارتفاع زیاد سالن پذیرایی سبب شده بود تا تناسبات فضای نشیمن نامتوازن به نظر آید. از این‌رو، سعی شد تا با طراحی دیوارکوب­‌های چوبی، تناسبات این فضا تعدیل شود. همچنین با تغییر جان‌پناه چوبی پله به جان‌پناه شیشه­‌ای، تلاش بر آن بوده است تا فضای نشیمن بزرگ­‌تر به نظر آید. لذا به این منظور، سازه پله­ موجود تقویت شده است. همچنین با بزرگ‌کردن پله­ اول به عنوان سکوی نشستن، فضای نشیمن بیشتری به سالن پذیرایی افزوده شد.

بازسازی آپارتمان بلوار / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

سازه­ ساختمان فلزی است و در نقطه­ اتصال تیر و ستون‌­ها، لچکی‌­های بزرگی ایجاد شده است که برای دیده‌نشدن آن­ها می‌­بایست ارتفاع سقف را تا زیر آن­ها کاهش داد، اما در این پروژه، با طراحی چراغ‌های دیواری در کنج ستون­‌ها، سعی شد تا حد امکان ارتفاع سقف را حفظ کنیم.

بازسازی آپارتمان بلوار / غزاله حنایی
Courtesy of Ghazaleh Hanaei | Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

در نهایت، از موضوعات مهم این پروژه، نقش کارفرما در پیش‌برد کیفی آن است. حضور مستمر کارفرما در کنار تیم طراحی و اجرایی، و همزمان، ایجاد فضایی باز و پویا برای خلق و پیاده‎‌سازی ایده­‌های تیم معماری، کمک کرد تا این پروژه با وجود چالش­‌هایی از قبیل شرایط سخت کاری در دوران پندمی کرونا، و مشکلات ناشی از تحریم‌­ها و سختی خرید ملزومات و مصالح در این مقطع زمانی، مطابق با خواسته­‌ها و انتظارات تکمیل شود.

Boulevard Apartment Renovation

Ghazaleh Hanaei

Location: Isfahan, Iran
Date: 2020
Area: 150 sqm
Status: Completed
Client: Mohammad Kamran Vesalha
Design Team: Ashkan Abbaspour, Pegah Hasiri
Construction: Pouria Shafiei
Photo: Mohammad Hassan Ettefagh

Boulevard apartment is located on the ground floor of Isfahan Boulevard residential and commercial complex. This building was built in 1979, near the Zayandehrud River, and its residential part includes two types of flat and duplex. The project is related to a duplex unit that its private and public spaces are separated from each other. In the ground floor of this unit, there is a living space with a ceiling height of about 6 meters, and this space overlooks a private yard with an area of ​​about 50 square meters, through tall windows.

The project owners are a young couple who bought the unit to start living together; But due to the fact that about 40 years have passed since the construction of this building, its interior space needed fundamental changes. Also, considering the life of the building, its mechanical system (cooling and heating) should be completely redesigned, and replaced with a more up-to-date system; So, these changes helped to eliminate the height of the ceiling, by removing the ducts. Its electrical installations are also equipped with an intelligent system, that will make life easier in a duplex unit.

In designing this project, we tried to design all the spaces in accordance with the wishes and needs of the client; So, the project rooms changed from three small bedrooms to a room with an area of ​​40 square meters, as a bedroom, dressing room, bathroom and sanitary service, as well as a 25 square meter room became a guest bedroom with a separate bathroom and toilet for it.

The height of the living room made the proportions seem unbalanced; So, an attempt was made to adjust the proportions of this space, by designing wooden walls. Also, by changing the wooden handrail to the glass one, the living space looks bigger.

Finally, one of the important issues of this project is the role of the client in promoting the quality. The continuous presence of the client, together with the design and construction team, and at the same time, creating an open and dynamic space for the creation and implementation of the ideas of the architectural team, helped this project despite challenges such as hard working conditions during the Corona Pandemic period, and due to sanctions and difficulty in purchasing supplies and materials, to be completed in accordance with the demands and expectations at this time.

Leave A Comment

Your email address will not be published.