آپارتمان شماره ۶ / دفتر معماری شار

Apartment No. 06 / Shaar Office

آپارتمان شماره ۶

دفتر معماری شار (احمد قدسی‌منش)

موقعیت: شیراز، ایران
تاریخ: ۱۴۰۰
مساحت: ۸۷۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای بخشنده
تیم طراحی: مریم ناظم­‌البکا، سمانه زارع، مهدیه هدایتی، غزال نصیری، نازنین فرح، زهرا کامجو
تیم اجرایی: رضا فتحی، حمید جنتی، محمدرضا منصوری شیرازی، محمدرضا احمدی، درنا محمودی راد
عکس: نوید عطروش

دغدغه اصلی کارفرما در این پروژه که می­‌توان آن را یک آپارتمان خانوادگی نامید، طراحی و ساخت به‌صورت استاندارد و اقتصادی بود. ما نیز در راستای این خواسته کارفرما، از مصالح داخلی و ساده‌­تر، ولی در عین‌حال، با کیفیت بالا بهره بردیم.

آپارتمان شماره ۶ / دفتر معماری شار
Courtesy of Shaar Office | Photo: Navid Atrvash

ایده ما در این پروژه، طراحی فضاهای خانوادگی و روشن بود. در همین راستا، پنجره‌های بزرگ فضای نشیمن در جبهه جنوبی، امکان دریافت حداکثری روشنایی روز را فراهم کرده است که تا عمق فضا امتداد می‌یابد و نیاز به نور مصنوعی را به حداقل ممکن کاهش می‌دهد.

آپارتمان شماره ۶ / دفتر معماری شار
Courtesy of Shaar Office | Photo: Navid Atrvash

استفاده‌کنندگان این آپارتمان در ابتدا با حیاطی سرسبز مواجه می‌شوند، و پس از آن، استفاده از آجر سبزرنگ سبب شده است که این پروژه هویت منحصربه‌فردی داشته باشد، بدان‌معنا که از طرفی، خود را از شلوغی و اغتشاش شهر جدا می‌­سازد، و از طرف دیگر نیز گریزی به ریشه‌های معماری ایرانی دارد. همچنین استفاده از آجر رنگی در عین‌حال که جوی دوستانه و صمیمی را ایجاد می‌کند، با تعریف یک موتیف، خوانایی بستر خود را نیز بهبود می‌­بخشد.

Apartment No. 06

Shaar Office (Ahmad Ghodsimanesh)

Location: Shiraz, Iran
Date: 2021
Area: 870 sqm
Status: Completed
Client: Mr. Bakhshandeh
Design Team: Maryam Nazemolboka, Samaneh Zare, Mahdiyeh Hedayati, Ghazaal Nasiri, Nazanin Farah, Zahra Kamjoo
Construction Team: Reza Fathi, Hamid Jannati, Mohamadreza Mansouri Shirazi, Mohamadreza Ahmadi, Dorna Mahmoodi Rad
Photo: Navid Atrvash

The main concern of the client in this project, which could be called a family apartment, was to design and construct in an economic way. So that, simple and inexpensive, but best qualified materials were managed to use to reduce the costs.

Our intention was to create a familial and bright space, rather than strictly apartment units. Large windows of living room on the frontage, allow the occupants to perceive and enjoy daylight from the whole depth of the spaces, and at the same time, minimize the need of artificial lighting.

The users welcomed by a verdurous yard, and the use of green brick helps this project to have an exclusive identity; whereas it is distinct from the city turbulent, has a conceptual refer to the past Persian architecture roots. Using colored bricks not only creates a friendly atmosphere, but also by defining a motif, could help the readability of its context.

Leave A Comment

Your email address will not be published.