Namakabroud Residential Complex [1st Alternative] / SaRA Studio

مجتمع مسکونی نمک‌آبرود [گزینه اول]
معمار: استودیو سرا
موقعیت: نمک‌آبرود، ایران
تاریخ: 1392
مساحت: 100،000 مترمربع
وضعیت: طرح پیشنهادی مسابقه
کارفرما: شرکت شیوا اطلس
تیم پروژه: علی قربانی، علی کشفی، عماد کشفی، پویا قلی‌زاده، احسان مسعود
رندرینگ: عماد کشفی
ماکت: موسی ربانی

project-0020_02project-0020_03project-0020_04project-0020_05

بنا با توجه به جهت‌گیری مناسب نسبت به نور و دیدهای مناسب سایت، یعنی کوه و دریا، شکل گرفته است. توده ساختمانی به صورت یکپارچه در مرکز سایت قرار می‌گیرد تا بتواند مانند کوشک بر منطقه مسلط باشد. از نظر اقلیمی، چرخش بین 12 تا 17 درجه، مناسب‌ترین زاویه قرارگیری ساختمان در این اقلیم است که در طراحی ساختمان لحاظ شده است. توجه به دیدهای مهم باعث شد تا حجم کوشک‌مانند مجموعه به دو بخش اصلی تقسیم شود که از تاثیر محور مهم کوه ـ دریا روی توده اولیه ناشی می‌شود. علاوه بر این، این جدایی دیدهای کوه و دریا را قاب می‌کند و برای آنکه تعداد بیشتری از خانه‌های مجموعه به کوه و دریا دید داشته باشند، محوری عمود بر محور اول، حجم را به چهار برج تقسیم کرد که هر کدام از آنها به دلیل چرخش بنا از محور شمال جنوب، دید به دریا و کوه را خواهند داشت. با راهکارهای ذکر شده، حجم از چهار برج تشکیل شد که با بستر خود پیوند خورده‌اند.

Courtesy of SaRA Studio
Courtesy of SaRA Studio

حجم مجموعه از چهار برج مسکونی با ارتفاع‌های 20 تا 25 طبقه تشکیل شده است. دسترسی‌های هر برج از طریق هسته مرکزی که شامل پله و دو آسانسور است، تامین می‌شود. این هسته مرکزی، با جداره بتنی به ضخامت حدود یک متر، نقش هسته سازه‌ای برج را نیز ایفا می‌کند. ایجاد چهار برج که با فاصله از یکدیگر قرار گرفته‌اند، باعث شده است تا منظر کلی شهر و دیدهای مهم، به دلیل قرارگیری ساختمان، قطع نشود و مناظر اطراف بنا به وسیله برج‌ها قاب شوند. در طبقات میانی که در هر برج متفاوت است، برج‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. این امر، علاوه بر ایجاد فضاهای جدید و جذاب، به سازه برج‌ها کمک می‌کند تا به دلیل اتصال به یکدیگر، در برابر نیروهای جانبی مقاومت بیشتری داشته باشند. برای به وجود آوردن فضاهای نیمه‌باز مناسب برای هر واحد مسکونی، حجم مجموعه در هرطبقه، با توجه به مدول سازه‌ای، جلو و عقب می‌شود.

Courtesy of SaRA Studio
Courtesy of SaRA Studio

ایجاد فضای میانی بین برج‌ها، جوی صمیمانه و یادآور فضاهای حیاط مرکزی سنتی به وجود می‌آورد. برای آنکه دیدها و اشرافیت در فضای میانی مزاحمتی برای همسایه‌ها به وجود نیاورد، دیدهای درجه یک و یا مهم هر واحد به سمت بیرون و به مناظر اطراف تمرکز یافته و دیدهای درجه دو و تهویه به فضای میانی است. بنابراین در همه واحدهای مسکونی، فضاهای مهم خانه، مانند نشیمن و پذیرایی، از دید کوه، دریا و یا هر دو بهره می‌برند. چیدمان واحدها به شکلی سامان یافته است که دیدهای درجه یک و مهم واحدها، مانند تراس‌ها، فضاهای نیمه‌باز و نشیمن اصلی خانه، برون‌گرا باشد و با تسلط به اطراف شکل بگیرد. از آنجایی که فضای بین برج‌ها نیز فضایی جذاب و مناسب دارد، دیدهای درجه دو با راهکارهایی که برای حفظ محرمیت استفاده شده، به این فضا باز شده است.

project-0020_01project-0020_02project-0020_03project-0020_04project-0020_05project-0020_06project-0020_07project-0020_08project-0020_09Namakabroud Residential Complex [1st Alternative] / SaRA StudioNamakabroud Residential Complex [1st Alternative] / SaRA StudioNamakabroud Residential Complex [1st Alternative] / SaRA StudioNamakabroud Residential Complex [1st Alternative] / SaRA Studio

Namakabroud Residential Complex [1st Alternative]
Architect: SaRA Studio
Location: Namakabroud, Iran
Date: 2013
Area: 100,000 sqm
Status: Competition Proposal
Client: Shiva Atlas Co.
Project Team: Ali Ghorbani, Ali Kashfi, Emad Kashfi, Pouya Gholizadeh, Ehsan Masoud

Rendering: Emad Kashfi
Model: Mousa Rabbani

Leave A Comment

Your email address will not be published.