project-0061_00

Sipan Residential Building / RYRA Studio

ساختمان مسکونی سیپان
معمار: شرکت طرح و ساخت ری‌را (عباس ریاحی‌فرد، فری‌ناز رضوی نیکو)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1393
مساحت: 12،600 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: محسن بهفر، علی شهلاوي، محسن صادقي
طراحان: عباس ریاحی‌فرد، فری‌ناز رضوی نیکو
همکاران طراحی: علي عاشوري، اشکان باقري اقدم، سعيد بامدادي، مهدي يعقوبيان
مدیر تيم تهيه نقشه‌های اجرایی: محمود عباسی
تيم تهيه نقشه‌های اجرایی: نويد نصرالله‌زاده، ياسرکريميان، مينا وکيلي، عاطفه لطف‌اللهی، سوده شهابی، ریحانه رضایی
تيم مدل‌سازی و ارائه گرافيکی: محمد خاوريان، احسان اسماعيل‌زاده، محمد قلي‌پور، ابراهيم روستایي، مصطفي محمدي، مروئه مارينو، نگار عباسی
کنترل پروژه: حامد تابش، پدرام برازجانی
مشاور سازه: کامران ادراکي
مشاور تاسیسات: شرکت آزمايش و همکاران
مديريت اجرا: علي شهلاوي
سرپرست کارگاه: مهدي سفيدي
تيم اجرا: آيدين خضرلوزاده، حميد پازوکي، کيوان زرگر، پيام ايران‌طلب، سعيد سوزنچی، مجيب برگچی‌نژاد، احسان افتخاريان
نظارت: شرکت طرح و ساخت ري‌را (بهداد تک‌سخن، علي عاشوري، محمد موسوی)
عکس: پرهام تقی‌اف، مهدی کلاهی
ﺟﻮاﻳﺰ: رﺗﺒﻪ دوم ﮔﺮوه مسکونی آپارتمانی جایزه ﻣﻌﻤﺎر 1393

project-0061_02project-0061_03project-0061_04project-0061_05

سایت این پروژه در انتهای خیابان جمشیدیه، در منطقه نیاوران واقع شده است. طراحی این پروژه ده‌ طبقه، پس از اجرای سازه در سال 1390، به ما محول شد؛ در نتیجه، طراحی بر روی سازه موجود که هسته‌های سیرکولاسیون عمودی در آن، نقاط ثابتی برای طراحی بودند، ایده‌های اولیه طرح را تحت‌الشعاع خود قرار ‌داد و از جمله چالش‌های مهم و انرژی‌بر در طراحی بود.

Courtesy of RYRA Studio

Courtesy of RYRA Studio

هدف طراحی، ایجاد حجمی یکپارچه و منسجم بود که در ضمن داشتن بیان هنری قوی، با فضای داخلی پروژه نیز به صورت یکپارچه دیده شود. از این‌رو، فضاهای داخلی ضمن تفکیک و جانمایی مناسب در پلان، با طراحی لفاف پروژه نیز موقعیت‌سنجی شده‌اند، به طوری که بخش‌های عمومی‌تر در فضاهای داخلی خانه‌ها که نیاز به دید و نور بیشتر دارند، در بخش‌های مرکزی وجوه نمای ساختمان جانمایی و بخش‌های خصوصی‌تر که نیاز به دید کمتری دارند، در لبه‌های نما و کناره‌های ساختمان تعبیه شدند. به کمک این هدایت کاربری‌ها، بازشوها از مرکز به سمت کنار، کوچک‌تر طراحی شدند که به نما پویایی می‌بخشد و تنوع اندازه بازشوها در طبقات نیز بر این پویایی می‌افزاید.

Courtesy of RYRA Studio

Courtesy of RYRA Studio

ایجاد سرزندگی فضایی، تنوع‌بخشی و در نتیجه، افزایش کیفیت و بازدهی فضاهای مشاع، از دیگر اهداف مهم طراحی بود. در این راستا، دو استخر برای مجموعه در نظر گرفته شد: استخر روباز در بام و استخر سرپوشیده در زیرزمین. موقعیت جغرافیایی و ارتفاع موقعیت زمین، چشم‌انداز زیبایی را در بام به کل شهر در جبهه جنوبی و نیز به کوه‌های رشته‌کوه البرز در جبهه شمالی و نیز باغات اطراف مهیا می‌کند. لبه‌های جنوبی و شرقی بام نیز آزاد شده‌اند و دید گسترده‌تری را مهیا می‌کنند. همچنین فضای سبز در بام ادامه یافته و بام به فضایی دلپذیر برای فعالیت‌های ورزشی و تفریحی ساکنین تبدیل شده است. در بافت شهری فشرده تهران که سطوح فضای سبز روز به روز کاهش می‌یابد، استفاده از فضای مرده و بلااستفاده بام می‌تواند راه‌حل مناسبی در جهت جبران این کمبود باشد.

Courtesy of RYRA Studio

Courtesy of RYRA Studio

در طراحی ساختمان از فرم یا تزئینات معماری سنتی استفاده نشده، بلکه از ایده وحدت در کثرت الهام گرفته شده است. کلیت طرح و جزئیات از ایده و تفکری یکسان نشأت گرفته است که وحدت را در تمام بخش‌های فضا قابل مشاهده می‌سازد. در معماری گذشته، استفاده از یک مدول یا پیمون و گسترش آن در مقیاس‌های متفاوت در عناصر مختلف بنا، امری مشهود و عینی بود که در طراحی ساختمان، از این ایده بهره گرفته شده است، به گونه‌ای که تمام فضاهای داخلی و جزئیات و بخش‌های خرد، مانند سقف کاذب، شومینه و نیز محوطه‌سازی از بیانی یکسان برخوردار هستند که تأکیدی بر یکپارچگی و وحدت حاکم بر طرح است.

Courtesy of RYRA Studio

Courtesy of RYRA Studio

در استفاده از مصالح سعی شده تا از تنوع مصالح کاسته شود و ساختمان به صورت حجمی تندیس‌گونه دیده شده که از سنگ تراشیده شده است. سنگ عمدتا به عنوان نماد معماری کلاسیک شناخته می‌شود، ولی سعی ما بر این بود تا این قانون را تغییر و نشان بدهیم که چگونه از این عنصر طبیعی و قدیمی می‌توان در بیانی نو استفاده کرد. داشتن تشخص خانه بر احساس تعلق ساکنین می‌افزاید که در اینجا، این مهم، با کمک طراحی فضاهای خصوصی و عمومی متنوع و اندیشیده‌شده، جزئیات، حجم و نمای شاخص ساختمان محقق شده است.

project-0061_01project-0061_02project-0061_03project-0061_04project-0061_05project-0061_06project-0061_07project-0061_08project-0061_09project-0061_10project-0061_11project-0061_12project-0061_13project-0061_14project-0061_15project-0061_16project-0061_17project-0061_18project-0061_19project-0061_20project-0061_21project-0061_22project-0061_23project-0061_24project-0061_25project-0061_26

Sipan Residential Building
Architect: RYRA Studio (Abbas Riahi Fard, Farinaz Razavi Nikoo)
Location: Tehran, Iran
Date: 2014
Area: 12,600 sqm
Status: Completed
Client: Mohsen Behfar, Ali Shahlavi, Mohesn Sadeghi
Designers: Abbas Riahi Fard, Farinaz Razavi Nikoo
Design Associates: Ali Ashouri, Ashkan Bagheri Aghdam, Saeed Bamdadi, Mahdi Yaghoubian
Detail Design Manager: Mahmoud Abbasi
Detail Design: Navid Nasrollahzadeh, Yaser Karimian, Mina Vakili, Atefeh Lotfollahi, Soudeh Shahabi, Reyhaneh Rezaei
Visualization and Graphic Design: Mohammad Khavarian, Ehsan Esmaeilzadeh, Mohammad Gholipoor, Ebrahim Roostaei, Mostafa Mohammadi, Meroe Marino, Negar Abbasi
Project Control: Hamed Tabesh, Pedram Borazjani
Structural Consultant: Kamran Edraki
Mechanical & Electrical Consultant: Azmayesh Co. & Associates
Construction: Ali Shahlavi
Workshop Manager: Mehdi Sefidi
Supervision: RYRA Design & Construction Studio (Behdad Taksokhan, Ali Aashouri, Mohammad Mousavi)
Photo: Parham Taghioff, Mehdi Kolahi
Awards: 2nd Place of Memar Award 1393 in Residential Apartments Category

9 thoughts on “Sipan Residential Building / RYRA Studio”

    1. لابي عمومی مجموعه و تی وی روم نداره.برای این کار توی همچين منطقه ای یک ضعف بزرگه.

  1. salam
    malomeh ke sarparaste kargah kheily adame daghigh va monazami bodeh ke kar be in khobi va kam naghsi jam shodeh. chon ejraye kar kheily mohemme.
    beravoo bar gorohe memaran va mohandesin

  2. مرحبا به اين شاهكار البته من كارهاي مهندس جوان اقاي شهلاوي را قبلا هم ديده بودم ولي اين اثر چيز ديگه ايه

  3. پویایی در نما نقطه قوت طرح میباشد
    ولی از نظر کاربری درون ساختمان حس زندگی و خانه کمتر احساس میشه و بیشتر شخصیت اداری به ساختمان داده

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *