ویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاص

Polur Villa / Spacial Space Studio

ویلای پلور
معمار: استودیو طراحی و ساخت فضای خاص (مجتبی تسلط، محمدعلی محمدیان)
موقعیت: پلور، آمل، ایران
تاریخ: 1392
مساحت: 450 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: بخش خصوصی
تیم طراحی: حامد سرحدی، بهرام بادین‌راد، مهیار تسلط
مدیر اجرایی: محمد تسلط
همکار اجرا: سعید خلیلی
عکس: اشکان باقری اقدم

ویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاص

بارزترین ویژگی زمین این پروژه، وجود کوه زیبا و مغرور دماوند در شمال‌شرقی، به همراه دورنمایی از دهکده پلور در دامنه آن است. این چشم‌انداز در منتهی‌الیه دره‌ای است که از کوه‌های دوردست واقع در غرب و جنوب‌غربی زمین آغاز شده و پس از امتداد از شمال‌غربی زمین، به سمت شمال گسترش می‌یابد. در واقع، کوه دماوند و دورنمای دهکده پلور در شمال‌شرقی، به عنوان چشم‌انداز اصلی، و دره، رودخانه فصلی، مراتع و کوه‌ها و تپه‌ها در سراسر جهت‌های جنوب‌غربی، غرب، شمال‌غربی، شمال و شمال‌شرقی، به عنوان چشم انداز دوم پروژه هستند.

ویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاص
Courtesy of Spacial Space Studio | Photo: Ashkan Bagheriaghdam

از بارزترین نکات این منطقه، پویایی مناظر و اتفاقات طبیعی است، از جمله حرکت سیال ابرها در آسمان و ترکیبات بصری منحصربه‌فردی که ابرها با قله دماوند ایجاد می‌کنند، حضور اتفاقی مه در بعضی از ساعات شبانه‌روز، تغییراتی که به واسطه فصل‌ها در چشم‌انداز‌ها و رنگ آنها ایجاد می‌شود، تغییر غیرمنتظره هوا در یک روز از آسمان آفتابی به آسمان بارانی و یا برفی در عرض چند دقیقه، بافت گیاهی وحشی منطقه، و نیز مشاهده گاه و بیگاه گله‌های در حال چرا در فواصل دور و نزدیک، که همگی سبب می‌شوند با هر بار سفر به این ویلا، خاطراتی ناب و متفاوت از حضور در طبیعت، در ذهن نقش ببندد.

ویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاص
Courtesy of Spacial Space Studio | Photo: Ashkan Bagheriaghdam

با توجه به پیش‌زمینه فوق، ایده اصلی شکل‌گیری پروژه، پاسخ به این سوال بوده است که چگونه می‌توان در هنگام استفاده از این ویلا، همزمان احساس حضور در طبیعت بکر منطقه و هماهنگی با آن را داشت و یا به عبارت ساده‌تر، چگونه می‌توان داخل و خارج بنا را به یکدیگر پیوند داد؟

ویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاصویلای پلور / استودیو طراحی و ساخت فضای خاص

Polur Villa
Architect: Special Space Studio (Mojtaba Tasallot, Mohammad Ali Mohammadian)
Location: Polur, Amol, Iran
Date: 2013
Area: 450 sqm
Status: Completed
Client: Private Sector
Design Team: Hamed Sarhadi, Bahram Badinrad, Mahyar Tasallot
Construction Manager: Mohammad Tasallot
Construction Associate: Saeid Khalili
Photo: Ashkan Bagheriaghdam

This project is a leisure villa for a family, and it is located in Polur, on an area of 1000 square meters. The first point in confronting the project is the amazing and very beautiful atmosphere of the site. The area is surrounded by a beautiful landscape of Damavand Mountain, valleys, river and vast pastures. Project’s site is stretching along a relatively steep slope; since the access to lower levels is difficult and as the upper level is the largest and the most accessible area, it was considered for the construction of the villa. Previously, the walls around the site and a metal pergola were built in the second level, that was retained throughout the design process.

The most striking feature of the project is the presence of a beautiful and arrogant mountain, Damavand in the northeast, with a view of the Polur Village on its hillside. Considering the above background, the main idea behind the project was to answer how can one use this villa and simultaneously, feel the presence and harmony in the pristine nature of this region? Or, in a simpler way, how can the inside and outside of the building be linked together?

For this purpose, the images of glass frames and wide openings and space for dialogues with Damavand and nature surrounding the villa, was created in the mind of the design team. In this way, windows that frames Damavand mountain is designed, the pyramid hip roof is formed as an element that can create a free surface in the ceiling (and yet also has a metaphor of Damavand’s form), and under the pyramid hip roof, the stripped windows are created across the ceiling. These windows show somewhat suspended ceilings in elevations, and from inside, in all the rooms, there is a lane of beautiful sky of the region.

According to the alignment between the outside and inside, vertical slabs designed that are visible in the facades. These slabs are drawn into the interior and make up parts of the kitchen walls, the living space, the fireplace, and so on.

In the end, it should be noted that the architects’ effort is to build a valuable and lasting building on this fantastic platform, and we hope that our construction has not tarnished this unique nature.

2 thoughts on “Polur Villa / Spacial Space Studio”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *