تالار شهر پرند / رئوف قاسمی

Parand City Hall / Raouf Ghasemi

تالار شهر پرند

رئوف قاسمی

موقعیت: شهر جدید پرند، تهران، ایران
تاریخ:
۱۳۹۹
مساحت:
۲۱۰۰۰ مترمربع
وضعیت:
طرح پیشنهادی مسابقه / فینالیست
کارفرما: شرکت عمران شهر جدید پرند
همکاران طراحی: ثریا انصاری، فرزانه شهریاری، حسام علوی، پرستو حرآبادی، محمدرضا قهرمانی، محمد بهمنی، آرزو خلیلی، زهرا حاتمی
سازه: علی درخشان

شهر پرند به‌ عنوان شهری نوساخته و تازه‌پا در حال شکل‌گرفتن است. این شهر نیز همانند بسیاری از شهرهای اقماری نزدیک به شهرهای بزرگ، در معرض خطر تبدیل‌شدن به یک شهر خوابگاهی است. یکی از ایده‌های اصلی برای جلوگیری از این بحران، مهاجرپذیر کردن آن با ایجاد یک المان یا المان‌های فرهنگی جاذب است، به‌گونه‌ای که این نشانه شهری، خود به عامل هویت‌بخش شهر تبدیل شود. تالار فرهنگی شهر پرند نیز می‌بایست بر اساس همین دیدگاه طراحی شود.

تالار شهر پرند / رئوف قاسمی
Courtesy of Raouf Ghasemi

ایده اصلی برای طراحی تالار شهر پرند، تجمیع مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی در قالب یک فرم یکپارچه و متحد است. بر این مبنا، مجموعه‌ای از فعالیت‌ها مورد بررسی قرار گرفت، و بر اساس میزان تشابه و نزدیکی نوع فعالیت‌ها، فضاهای اختصاصی آنها به هم اتصال یافت. فرم بیرونی بنا نیز از گنبدهای ایرانی، و همچنین از هورنو به‌ عنوان یک نورگیر جذاب در معماری ایرانی الهام گرفته شد. 

تالار شهر پرند / رئوف قاسمی
Courtesy of Raouf Ghasemi

مهم‌ترین فضای مجموعه، تالاری است به مثابه یک پلازای شهری بزرگ که مردم در آن جمع می‌شوند و در ارتباط با یکدیگر قرار می‌گیرند. این فضای اصلی که در مرکز بناست، به‌ عنوان تالار شهر شناخته می‌شود، و محل برگزاری مراسم فرهنگی، گردهمایی‌ها و سخنرانی‌ها، و اجرای تئاتر است. در دو بال این فضای دایره‌ای‌شکل، دو تالار نمایشگاهی با هندسه دایره قرار گرفته و فضاهای پایین آن نیز به دو سالن سینما اختصاص یافته است. نمایشگاه‌های دو دایره کناری در ارتفاع ادامه می‌یابند، و راهروهای اسپیرالی کاربر را به ارتفاع بالاتر می‌برند. این نمایشگاه‌ها توسط راهروهای حلقه‌ای میانی به یکدیگر متصل می‌شوند، و راهروهای حلقه‌ای بالای سالن مرکزی، دارای دید به تالار اصلی هستند. در سایر قسمت‌ها نیز فضاهای دایره‌ای دیگری همانند کتابخانه، مرکز فروش محصولات فرهنگی، و دو پلازا برای فعالیت‌های متنوع در فضای باز وجود دارد. همه این فضاها در تراز منهای‌یک، یعنی یک طبقه پایین‌تر از همکف، به یکدیگر اتصال می‌یابند.

تالار شهر پرند / رئوف قاسمی
Courtesy of Raouf Ghasemi

سایت در تراز همکف، هم‌ارتفاع با خیابان‌های اطراف بوده و به فضای سبز و کاشت گونه‌های خاص اختصاص یافته است. در کنار وویدها نیز مسیرهای دایره‌ای متقاطعی وجود دارد که به عنوان مسیر سلامتی، مختص پیاده‌‌روی و دوچرخه‌سواری هستند. با این روش، عملا طبقه کاربری فرهنگی از طبقه کاربری تفریحی و سلامتی جدا، و از تداخل نامناسب این دو کاربری جلوگیری شده است.

Parand City Hall

Raouf Ghasemi

Location: Parand, Tehran, Iran
Date:
2020
Area:
21,000 sqm
Status: Competition Proposal / Finalist
Client:
Parand New Town Civil Company
Design Team: Soraya Ansari, Farzaneh Shahriyari, Hesam Alavi, Parastoo Horabadi, Mohammadreza Ghahremani, Mohammad Bahmani, Arezoo Khalili, Zahra Hatami
Structure Consultant: Ali Derakhshan

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *