ویلای شمس / گروه معماری کارند

Shams Villa / Karand Architecture Group

ویلای شمس

گروه معماری کارند (علی شریعتی، دخی سربندی)

رتبه دوم دومین دوره جایزه شایستگی معمار ایرانی (۱۳۹۸)

موقعیت: ساوه، ایران (اتوبان تهران ـ ساوه، ۵۰ کیلومتری ساوه، روستای پیک، مزرعه شمس)
تاریخ: ۱۳۹۲
مساحت: ۴۵۰ مترمربع (٢٩٠ مترمربع فضای بسته و ۱۶٠ مترمربع تراس)
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای شمس‌الواعظین
همکار طراحی: هادی شاپوریان
طراح سازه: رضا میررضایی
جوایز: رتبه سوم گروه مسکونی جایزه معمار ۱۳۹۲

ویلای ساوه در حاشیه یک زمین کشاورزی و در میان استخری با ظرفیت ۲۵۰۰ مترمکعب که برای آبیاری باغ در نظر گرفته شده، جای گرفته است. طبقه اول ویلا شامل اتاق مهمان، آشپزخانه، سرویس و حمام، پذیرائی عمومی و تراس و طبقه دوم شامل دو اتاق خواب، آشپزخانه کوچک، پذیرایی خصوصی و تراس است.

ویلای شمس / گروه معماری کارند
Courtesy of Karand Architecture Group

شرایط مکانی پروژه (اقلیم گرم و خشک و قرارگیری بنا در میان آب) باعث شد دغدغه اصلی طراحان، ضمن فراهم کردن شرایط آسایش در دل کویر، ایجاد ارتباطی معنادار با معماری ایرانی و کوشک باشد. تضاد میان پرو خالی، نحوه اتصال فضای تهی داخلی با مرز ساختمان و بیرون، ایجاد تمامیت، تاکید بر فرآیند ورود به ساختمان، و ایجاد تنوع فضائی و دیدهای متقاطع در فضاهای بسته و نیمه‌باز، از موارد مورد نظر در طرح پروژه بوده است.

ویلای شمس / گروه معماری کارند
Courtesy of Karand Architecture Group

در طراحی ویلای ساوه، از فرم مکعب با تاکید بر هندسه چهارتایی (چهار دیوار جانبی) استفاده شده است. مکعب شکل‌گرفته از اتصال این چهار دیوار، پوسته‌ای است برای جمع‌آوری فضاهای نیمه‌باز و بسته درون زیر یک سقف و ایجاد تمامیت بنا. در طراحی بنا، از قرار دادن فضای تهی داخلی در مرکز هندسی و تقلید از نمونه سنتی کوشک پرهیز شده است و در عوض، سطوح نیمه‌باز به شکل پیچیده چند L متقاطع در ضلع‌های شمال، شرق و جنوب ساماندهی شده‌اند.

ویلای شمس / گروه معماری کارند
Courtesy of Karand Architecture Group

با توجه به قرارگیری ساختمان در میان آب، ورود به ساختمان اهمیت ویژه‌ای یافت؛ مجموع پل و نمای شرقی برای تاکید بر فرآیند ورود و ایجاد تعریفی نو از ایوان طراحی شده است. در ضلع غربی، برای جلوگیری از دریافت بیش از حد تابش خورشید، تامین دید به استخر و استفاده از انعکاس نور بر روی آب، ارتفاع پنجره‌ها به یک متر محدود شده است.

Shams Villa

Karand Architecture Group (Ali Shariati, Dokhi Sarbandi)

Location: Saveh, Iran
Date: 2013
Area: 450 sqm
Status: Completed
Client: Mr. Shamsolvaezin
Design Associate: Hadi Shapourian
Structural Design: Reza Mirrezaei
Awards: 3rd Place of Memar Award 1392

8 thoughts on “Shams Villa / Karand Architecture Group”

  1. با سلام لطفا اسم مهندس سازه رو هم بذارین! آقای مهندس رضا میررضایی.
    تلفن: 09143187494
    مهندسین مشار مهر شهر.

  2. جنایت دزدی آب از مردم و کشاورزان در کویر. معماران ما و آقای شمس ااواعظین که من زمانی بهشون ارادت داشتم با این همه دانش و تحصیلات ارزش آب و معنی دزدیدن آب را می دانند؟ از کدام آب زیر زمینی؟ از کدام آب سطحی می دزدید و استخری با تبخیر فراوان درست می کنید جایی که یک مشت آب هم ارزشمند است برای نوشیدن، کشاورزی و اکوسیستم. وای به دولت هایی که به شما مجوز این کار ها رو می دهن
    د.

    1. بردند خردند نماندند.. ..ویرانه ها ماندند
      ایندگان در سوگ مرگ گزشتگان
      ……….

    2. سلام برشما خانم میترای عزیز
      از اظهار لطفتان بسیار سپاسگزارم زیرا مرا به نکته ای آگاه کردید که از آن بی خبر نبودم.جهت اطلاعتان میگویم که یکی از شرایط آبیاری مدرن ساخت استخر ذخیره آب است وبدون این کار وزارت کشاورزی امکان تامین سیستم آبیاری تحت فشار را فراهم نمیکند.درپروژه ساخت استخر من کاری فرصت طلبانه مشروع را انجام داد یعنی ساخت استخر به صورت یو انگلیسی است ودردل این یو ساختمان را احداث کردم.مزید اطلاعتان میگویم که بابت احداث استخر ذخیره آب هیچ کمکی از دولت نگرفتم.این ذخیره آب درطول آبیاری مزرعه استفاده میشود .اینکه درتصاویر پر بودن استخر را دیده اید به این دلیل بوده است که برای عکسبرداری جریان آبیاری برای مدت 24 ساعت متوقف شد وپس از اتمام عکسبرداری جریان آبیاری از سر گرفته شد.دریک جمله آب استخر در اصل برای آبیاری ذخیره میشود نه تفریح واین نکته تحت نظارت وزارت کشاورزی منطقه وتایید آن صورت گرفته است.از لطفتان بازهم ممنون

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *